Barcelona

Oriol Pujol accepta dos anys i mig de presó pel cas ITV

La dona d'Oriol Pujol i els empresaris Sergi Pastor i Ricard Puignou hauran de fer front a multes

RedaccióActualitzat

Oriol Pujol ha acceptat una pena de dos anys i mig de presó per haver cobrat comissions d'empresaris afins a Convergència a canvi d'utilitzar la seva influència política per afavorir els seus negocis en el cas de les ITV. Amb aquesta pena, l'exdiputat de CiU podria anar a la presó.

Aquest divendres s'ha fet al jutjat d'instrucció número 9 de Barcelona una vista preliminar del cas, en què Oriol Pujol ha acceptat un acord parcial amb la fiscalia i assumeix una condemna de dos anys i mig de presó. El fill de Jordi Pujol i la seva dona, Anna Vidal, s'acullen al pacte ofert per la fiscalia. Anna Vidal i els empresaris Sergi Pastor i Ricard Puignou han acceptat un pacte que inclou penes de multa.

En tractar-se d'un pacte parcial, atès que ni l'exnúmero dos de la Diputació de Barcelona Josep Tous ni l'empresari Sergio Alsina, amic íntim d'Oriol Pujol, s'han sumat a l'acord, serà el president del tribunal que hagi de jutjar el cas qui decidirà en els pròxims mesos si dona per bona la conformitat formalitzada avui per Oriol Pujol.

Anar al contingut