Oriol Pujol en una imatge d'arxiu
Oriol Pujol està imputat pels delictes de suborn, falsedat documental i tràfic d'influències en el cas ITV (ACN)

Oriol Pujol, a judici pel cas de les ITVs

L'Audiència de Barcelona no ha acceptat el pacte a què Oriol Pujol i tres acusats més -entre ells la seva dona- havien arribat amb la fiscalia

Actualitzat

Oriol Pujol haurà d'anar, finalment, a judici pel cas de les ITVs. L'Audiència de Barcelona no ha acceptat el pacte a què Oriol Pujol i tres acusats més -entre ells la seva dona- havien arribat amb la fiscalia, després de mesos de negociacions.

Dos dels acusats no han pactat amb el ministeri públic. Són Josep Tous, ex-número 2 de la Diputació de Barcelona, i l'empresari Sergi Alsina, amic de Pujol. Com que el que es jutja és una suposada trama per pactar el mapa de les ITVs a Catalunya, el tribunal considera que no es pot jutjar només una part sense l'altra.

Pujol va pactar acceptar una pena de dos anys i mig de presó a canvi que la pena per a la seva dona -Anna Vidal- quedés per sota dels dos anys i esquivés la presó. Recordem que l'acusació és de suborn, tràfic d'influències i falsedat documental.

Segons les investigacions, Oriol Pujol hauria fet servir la seva influència política per apamar un nou repartiment de les ITVs que beneficiés determinats empresaris afins. A canvi, cobraria gestions a través de les gestions de la seva dona Anna Vidal.

Evitar un judici pel sistema del tribunal popular era la prioritat de la defensa de Pujol. Argumentaven que és mal moment per afrontar un judici així, dient-se Pujol de cognom. Ara, però, sí que hauran d'afrontar el judici, per al qual encara no hi ha data.

Inicialment, el fiscal demanava per a Pujol cinc anys de presó, però no es descarta que durant el judici rebaixi la petició de pena per respectar l'acord de conformitat a què havien arribat.

ARXIVAT A:
JudicialCorrupció
Anar al contingut