Sant Joan Despí

Oriol Junqueras: "Estem preparats per recaptar els impostos de caràcter massiu"

El vicepresident del govern assegura que, aquest octubre, l'Agència Tributària ja tindrà capacitat per recaptar el gruix dels impostos, i no resol la incògnita de qui signarà el decret del referèndum

RedaccióActualitzat

El vicepresident del govern, Oriol Junqueras, ha assegurat aquest dilluns que la Generalitat ja està preparada per recaptar els impostos més importants. Ho ha dit en l'entrevista que li han fet en el programa "Els matins", de TV3, que comença nova temporada.

El mateix dia que s'ha presentat el desplegament complet de l'Agència Tributària de Catalunya, Junqueras ha assegurat que amb aquest desplegament s'ha aconseguit tenir 196 finestretes úniques a tot el territori, fet que ha descrit com "una presència molt capil·lar, molt a prop dels contribuents":

Oriol Junqueras: "Ara estem preparats per afrontar els impostos de caràcter massiu, els que tenen un caràcter periòdic; el canvi és molt substancial."

Lídia Heredia: "A partir de quan?"

Oriol Junqueras: "A partir de l'octubre, o fins i tot d'aquest setembre. Això és rellevant, perquè ens ha de donar eines per lluitar contra el frau. Hem aixecat gairebé 400 milions d'euros de frau fiscal."

No resol la incògnita de qui signarà el decret del referèndum

Al final de l'entrevista i preguntat sobre qui signaria el decret de convocatòria del referèndum de l'1 d'octubre, Junqueras no ha volgut expressar-se amb claredat, i ha fet referència a la intenció expressada fins ara pels integrants del govern.

Oriol Junqueras: "Els governs prenen les decisions de forma solidària i nosaltres volem que aquesta solidaritat s'expressi de la forma més explícita possible."

Lídia Heredia: "Això vol dir amb la signatura de tots els consellers més el president?"

Oriol Junqueras: "Si depèn de mi, sí, ja ho he explicat."

Lídia Heredia: "No tothom està d'acord en com ha de ser aquesta signatura? El president Puigdemont ho veu d'una altra manera?"

Oriol Junqueras: "Crec que tots ens hem expressat en el mateix sentit des de fa mesos; per tant, per què no? Si tothom diu el mateix des de sempre, per què hauria de ser diferent?"

Aquest mateix dilluns al matí, però, el conseller de Presidència, Jordi Turull, ha assegurat en una altra entrevista, que el decret el signarà el govern "en ple". 

"Profetes de l'apocalipsi"

El vicepresident del govern ha demanat confiança en l'acció de govern i, irònicament, ha agraït als que ha anomenat "profetes de l'apocalipsi" que ho critiquin tot. Però ha afegit que es tornaran a equivocar, com ha passat amb promeses anteriors, com el tancament de la presó Model o la implantació de la renda garantida.

"Hi ha molta gent a qui agrada molt dir: 'Tot sortirà fatal, tot és horrorós.' Hi ha molta gent que té aquest perfil, que és molt legítim i que ens ajuden molt, perquè ens estimulen a fer les coses cada dia millor, però s'han equivocat, com tantes altres vegades. En aquest cas s'han equivocat en tot."

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OHisenda catalana
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut