Santiago de Compostel·la

Organitzen un concurs de faltes d'ortografia per reivindicar la qualitat de la llengua

S'ha convocat un concurs per denunciar errors de llenguatge i faltes d'ortografia que solen aparèixer en cartells, anuncis o qualsevol mena de suport a l'abast del públic. Aquesta iniciativa és per a totes les llengües que es parlen a l'estat espanyol i pretén cridar l'atenció sobre la necessitat de fer controls de qualitat en els textos, just en una societat que s'anomena "de la informació" i que amb prou feines revisa el que difon.

Actualitzat

El concurs, l'organitza la Unió de Correctors el dia 24 per commemorar el Dia del Corrector de Textos, que se celebra el 27 del mateix mes. La data coincideix amb l'aniversari del naixement d'Erasme de Rotterdam, l'humanista holandès del segle XV que es va guanyar la vida corregint el que escrivien els altres.

L'objectiu d'aquesta gimcana és conscienciar tots els que participen en el procés lingüístic, i la millor manera de fer-ho és mostrant com no han d'utilitzar la seva llengua. Per tant, els participants hauran de "caçar" amb les seves càmeres les errades ortogràfiques que localitzin en espais oberts al públic.

El termini per participar en aquest "safari fotogràfic lingüístic" està obert fins al pròxim 22 d'octubre. Les fotografies, que han de mostrar clarament la falta d'ortografia o error en l'ús del llenguatge d'entre totes les llengües de l'Estat, s'han d'enviar a l'adreça de correu electrònic de l'associació, indicant el nom de l'autor, lloc i data de la captura. Les imatges seleccionades es publicaran a la mateixa pàgina web a partir del dia 27.


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut