Barcelona

Organitzacions empresarials i cambres de comerç fan costat al dret a decidir

Les principals institucions empresarials catalanes, excepte Foment, rebutgen els missatges de la por i defensen el procés polític que es viu a Catalunya en un acte públic a La Pedrera

RedaccióActualitzat

Les principals institucions empresarials catalanes, tret de Foment, han expressat aquest migdia el seu suport incondicional al procés polític que es viu a Catalunya. Suport al dret a decidir i a respectar la decisió que prenguin els ciutadans el dia 27 a les urnes. A l'acte, s'hi han reunit una trentena de cambres de comerç i les patronals Pimec, Cecot i Femcat. Asseguren que no els fa por la democràcia i que el que realment genera incertesa és la falta de voluntat de diàleg per part de l'estat espanyol.

Una part molt important de l'empresariat català ha llançat missatges molt clars i contundents tant al govern espanyol com a altres patronals, com Foment del Treball, la més gran a Catalunya. Catalunya ha de decidir el seu futur en llibertat. Ho deia el president de la Pimec, Josep González: "No entenem tantes pors, temors i ingerències. Rebutgem les comparacions sense sentit que hem hagut d'escoltar en aquests últims dies. Tampoc entenem com algunes entitats s'atreveixen a dir als empresaris què han de fer o dir als seus treballadors davant d'aquest procés", o les declaracions de polítics fent comparacions històriques -amb el nazisme- que ha qualificat de "lamentables".

Les entitats empresarials han ratificat el Manifest del Far, firmat a Llafranc al maig de l'any passat, i que han entregat a la presidenta del Parlament. Núria de Gispert, que ha clausurat la trobada, ha agraït als empresaris la seva actitud i ha afirmat que s'havien acabat les ambigüitats. "Ara és l'hora del sí o del no", ha dit De Gispert.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut