Gloria Macapagal Arroyo, en el moment d'intentar, sense èxit, sortir del país (Foto: Reuters)
Gloria Macapagal Arroyo, en el moment d'intentar, sense èxit, sortir del país (Foto: Reuters)
Manila

Ordre de detenció per a l'expresidenta filipina Gloria Macapagal Arroyo per presumpte frau electoral

L'expresidenta de les Filipines Gloria Macapagal Arroyo ha estat acusada formalment de frau electoral als comicis del 2007. La justícia d'aquest país ha emès una ordre de detenció contra l'expresidenta i també contra el president de la Comissió Electoral d'aquells comicis, Benjamin Abalos. El frau fiscal es pot castigar a les Filipines amb la cadena perpètua. La justícia també ha investigat el marit de l'exmandatària, José Miguel Arroyo, però finalment ha estat exonerat per falta de proves.

Actualitzat
L'ordre de detenció s'ha emès hores després que els advocats de l'expresidenta van anunciar que la seva clienta tenia la intenció de deixar les Filipines i traslladar-se a Singapur per sotmetre's a un tractament mèdic. Posteriorment, tenia previst viatjar a Alemanya i Espanya per visitar diversos metges especialistes.

El Tribunal Suprem de les Filipines havia donat permís a Macapagal Arroyo per viatjar malgrat una ordre governamental que l'hi impedia, però les autoritats aeroportuàries no la van deixar viatjar fa uns dies perquè constava en una llista de persones amb risc de fuga.

Gloria Macapagal Arroyo té pendents sis casos més per presumpta corrupció als tribunals, però per ara cap ha estat provat.
Anar al contingut