Ordre de detenció contra Willy Toledo, acusat de vexació de sentiments religiosos

Toledo ha obviat dues vegades una citació per anar a declarar

Actualitzat

Un jutjat de Madrid ha ordenat la detenció de l'actor Willy Toledo perquè no ha anat a declarar dues vegades en relació amb la denúncia interposada per l'Associació Espanyola d'Advocats Cristians, per una suposada vexació dels sentiments religiosos.

Així ho han informat fonts d'aquesta Associació. El jutge demana la seva posada a disposició de la justícia el pròxim dia 13.

L'Associació també demanarà al jutge que valori si hi ha un delicte d'odi, després que Willy Toledo justifiqués per televisió que durant la guerra civil es cremessin esglésies i s'afusellessin persones a causa de la seva fe perquè, segons va dir, alguna cosa devien haver fet.

Amb la primera citació, l'actor va fer una roda de premsa per explicar per quin motiu no compareixia al jutjat. Segons va assegurar, no considera que hagi comès cap delicte.

La denúncia contra Toledo és per un missatge de Facebook publicat arran del judici contra tres dones que, el 2014, van participar en una processó feminista amb una gran vagina com a imatge a adorar. Hi deia: "Em cago en Déu i em sobra merda per cagar-me en el dogma de la santedat i virginitat de la Verge Maria".

ARXIVAT A:
Llibertat d'expressió
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut