El president del PP català, Xavier García Albiol (ACN)
El president del PP català, Xavier García Albiol (ACN)
Madrid

Ordre d'allunyament virtual al veí de Torroella detingut per amenaçar Albiol

El magistrat deixa en llibertat el veí de Torroella que hauria insultat i amenaçat Albiol a través de les xarxes

Actualitzat

El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata ha deixat en llibertat provisional el veí de Torroella de Montgrí detingut per insultar i amenaçar a les xarxes socials Xavier García Albiol.

El magistrat li imposa la mesura cautelar d'allunyament virtual, és a dir, que no es podrà dirigir al líder del PP català a través de cap suport ni mitjà i tampoc no s'hi podrà acostar físicament.

L'Audiència atribueix al veí de Torroella, de 36 anys, els delictes d'enaltiment del terrorisme i amenaces. És la primera detenció que ha transcendit d'unes diligències en què també s'investiguen amenaces als líders de Ciutadans Albert Rivera i Inés Arrimadas.

La policia espanyola va detenir dimecres el veí de Torroella de Montgrí i el va deixar en llibertat, a l'espera d'aquesta declaració davant del jutge.

El detingut ha reconegut que és l'autor dels missatges a Albiol, però ha assegurat que mai no s'havia creuat amb ell.

L'home li hauria enviat des de l'octubre missatges privats amb comentaris injuriosos i humiliants, i fins i tot amenaçants. Uns missatges que li feia arribar cada dos o tres dies durant gairebé set mesos, relacionats amb la seva tasca com a president del grup del PP al Parlament.

En alguns dels missatges, segons informen les fonts policials, s'hi podia llegir: "A tu també et posaré al teu lloc" o "Has passat pel meu costat alguna vegada? Has vist la meva mirada d'odi, i la pròxima vegada veuràs alguna cosa més."

Anar al contingut