Barcelona

Ordenen, per primer cop a Espanya, bloquejar l'accés a dues webs pirates de cinema

La jutge ho demana a Telefónica, Vodafone, Orange i Xfera, després de la denúncia de sis estudis de cinema i televisió internacionals

RedaccióActualitzat

Per primera vegada a Espanya, un jutge ha ordenat a les principals empreses proveïdores d'Internet (Telefónica, Vodafone, Orange i Xfera), que bloquegin l'accés dels seus usuaris a dues webs pirates per haver exhibit il·legalment pel·lícules i sèries.

Segons un jutge mercantil de Barcelona, aquestes pàgines, HDFull i Repèlis, violen els drets de propietat intel·lectual.

Sis estudis de cinema i televisió internacionals (Columbia Pictures, Disney, Paramunt, Fox, Universal i Warner) ho havien denunciat, i els han donat la raó. Un jutjat de Barcelona ha declarat aquestes companyies "exclusives titulars i cessionàries dels drets de reproducció, distribució i comunicació pública de les obres protegides que han estat enumerades a la demanda".

 

La sentència obliga també a les operadores a impedir l'accés a d'altres dominis, subdominis i direccions IP que tinguin com a "exclusiu o supòsit principal" facilitar l'accés a aquestes pàgines. Les companyies d'Internet hauran d'informar de manera immediata sobre les mesures tècniques i gestions que adoptin per executar-ho.

Motion Picture Association, associació a la qual pertanyen els sis estudis cinematogràfics i de televisió, s'ha congratulat per la decisió i diu que estableix un precedent judicial per a futurs bloquejos.

La Federació de Distribuidors Cinematogràfics ha asegurat que la comunitat creativa no està en contra dels usuaris sinó de les "pàgines il·legals" i que la sentència és "un precedent" que es pot extrapolar a d'altres sectors culturals. Asseguren que obre la porta a acabar "amb el problema de la pirateria" i que permet lluitar-hi des d'una via "menys agressiva" que no va en contra de l'usuari.

La mesura, que no és nova en d'altres jurisdiccions, és la primera vegada que es dicta a Espanya. A la Unió Europea, des del 2010, s'ha bloquejat l'accés a més de 2.000 pàgines semblants.

ARXIVAT A:
CinemaInternet
Anar al contingut