L'huracà Florence acostant-se a les costes de Carolina del Sud (Reuters)
L'huracà Florence acostant-se a les costes de Carolina del Sud (Reuters)

Ordenen evacuar 1 milió de persones de Carolina del Sud per l'huracà Florence

És un dels huracans més potents dels últims anys, que afectarà a la costa est dels Estats Units

RedaccióActualitzat

Màxima alerta a la costa est dels Estats Units per l'arribada de l'huracà Florence. A l'estat de Carolina del Sud, un milió de persones ja han rebut l'ordre d'abandonar les seves cases. Les autoritats han començat a mobilitzar tots els efectius i alerten que el Florence arribarà amb forts vents i grans pluges que poden provocar greus inundacions.

Henry McMaster, el governador de Carolina del Sud, ha admès que la decisió que afecta les localitats situades al litoral no és senzilla però la considera necessària davant la contundència de l'huracà.

"Això pot resultar inconvenient. Aquest és un huracà molt perillós però no posarem en risc la vida de la gent de Carolina del Sud, cap ni una. Per això estem fent el que estem fent."

El cicló també afectarà aquests dies l'estat de Virgínia, on s'ha decretat l'evacuació de 245.000 persones que viuen en zones potencialment inundables. I a Carolina del Nord també s'evacua a la gent que ho demana, tot i que no hi ha cap ordre d'obligat compliment.

 

 

A través de Twitter, el president Donald Trump demana seguir les recomanacions de les autoritats davant l'arribada d'un dels pitjors huracans dels últims anys a la costa est. Trump assegura que el govern federal està preparat per afrontar la situació i protegir els ciutadans.

Quan l'huracà Florence toqui la costa nord-americana, entre la nit de dijous i la matinada de divendres, segons les previsions, ho farà amb categoria 4 sobre 5 i amb vents superiors als 200 km/h.

ARXIVAT A:
Estats Units
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut