Madrid

Orange apuja les tarifes com Movistar i el govern els adverteix que no es poden pactar els increments

A partir del març, l'establiment de trucada amb Orange costarà 15 cèntims d'euro. Això és un 25% més que fins ara, i és justament el mateix increment que va anunciar Movistar. Les dues operadores de mòbils han decidit encarir les trucades per compensar la tarificació per segons, de manera que no hi perdin res o, fins i tot, hi guanyin. L'associació de consumidors Facua ja ha anunciat que denunciarà les pujades davant del Tribunal de Defensa de la Competència, perquè entén que estan pactades. També ha respost als moviments el ministre d'Economia, Pedro Solbes, precisament per recordar que Competència intervindrà si detecta que s'acorden els encariments.

Actualitzat
Orange, que és filial de France Télécom, ha seguit Movistar en l'increment de l'establiment de trucades nacionals, és a dir, les que es fan dins el territori de l'Estat, que ara costaran 15 cèntims. Si la trucada és internacional, el cost serà de 45 cèntims, quan ara en valia 30 per als usuaris de contracte i 35 per als de targeta. El que es manté invariable és el preu per minut. Les companyies que encara han d'anunciar si apujaran preus són Vodafone i Yoigo.

La Federació de Consumidors en Acció (Facua) demanarà al Tribunal de Defensa de la Competència que investigui aquesta coincidència en les tarifes per aclarir si hi ha un pacte entre les empreses.

De la seva banda, el vicepresident segon del govern i ministre d'Economia, Pedro Solbes, ha recordat que Competència "tindrà l'obligació d'intervenir" si confirma que s'han acordat els increments. Solbes, però, s'ha mostrat convençut que les empreses no apujaran preus "per eludir la nova llei" que les obliga a cobrar les trucades per segons.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut