Barcelona

El sector del taxi s'oposa al retorn d'Uber a Barcelona i amenaça amb mobilitzacions

El sindicat Élite recorda que són un servei diferent i confia que acabaran marxant de la ciutat

RedaccióActualitzat

El sector del taxi s'oposa fermament a la tornada d'Uber a Barcelona.

Des del sindicat Élite, promotor de la denúncia per competència deslleial que va obligar aquesta empresa a cessar la seva activitat, es recorda que els vehicles d'Uber no poden operar com a taxis.

 

En declaracions al programa "El matí de Catalunya Ràdio", Alberto Álvarez, portaveu d'Élite, ha remarcat que són transports diferents. A més, considera que Uber i altres operadors no tenen cap futur a Barcelona.

"Puc assegurar que, aquí, Uber i Cabify, tots dos, tenen els dies comptats. I no perquè ho diguem nosaltres, sinó perquè el govern de l'àrea metropolitana diu que aquí es complirà la llei."

En aquest mateix sentit s'ha manifestat Clara Ceballos, taxista entrevistada aquest matí per TV3, que confia que aquests serveis alternatius al taxi desapareixeran ben aviat.

"Amb l'esperança que la llei Colau pugui tirar endavant i això sigui simplement un moment de transició fins que totes aquestes aplicacions disruptives diguin 'aquí el mercat ja està cobert i no hi ha res a fer'."

Els taxistes demanen que es vigili que cap vehicle d'Uber no recull passatgers directament al carrer, i que es respecta la proporció d'un cotxe de lloguer amb conductor per cada 30 taxis.

 

Uber ha assegurat que complirà amb tots els requisits legals. Álvarez, però, no s'ho creu i avisa que, si cal, es tornaran a mobilitzar.

"[Uber] són uns mentiders compulsius. Van amb el seu discurs. Nosaltres anirem amb el nostre, carregat de raons, i posarem els nostres advocats i, per descomptat, la força del carrer."

Uber torna a operar a Barcelona des d'avui a les vuit del matí, amb llicències VTC de vehicles amb conductor professional i sota la marca UberX.

ARXIVAT A:
Mobilitat
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut