Barcelona

Operacions d'alt risc com les reduccions d'estómac no es podran considerar cirurgia estètica

El Departament de Salut canviarà la normativa sobre la publicitat en operacions de cirurgia estètica, perquè sota aquest epígraf no s'incloguin operacions considerades d'alt risc, com les de reducció d'estómac. Marina Geli ho ha anunciat al Parlament, on també ha avançat que s'ha obert una investigació per l'última mort en una operació d'obesitat a la Policlínica de Barcelona. El nou decret que crearà la Generalitat també endurirà les condicions per obrir centres mèdics i en farà un seguiment de més a prop.

Actualitzat

El Departament de Salut ha anunciat que elaborarà un nou decret que endurirà les condicions per obrir un centre mèdic. A més, s'obligarà a tenir una unitat de cures intensives als centres que practiquin operacions considerades d'alt risc. En definitiva, els centres hauran de tenir un equipament adequat a l'activitat que facin. D'aquesta manera s'evitarà el risc que suposa haver de traslladar un pacient si es presenten problemes en un postoperatori.

L'anunci arriba després que recentment tres dones han mort després de sotmetre's a una operació de reducció d'estómac. Lligat amb aquest fet, Salut regularà també la normativa sobre publicitat de cirurgia estètica, de manera que operacions com aquestes, que són d'alt risc per al pacient, no es podran anunciar com a simples operacions d'estètica.

Marina Geli, consellera de Salut, també ha explicat que, amb el nou decret, els centres mèdics hauran de passar revisions obligatòries cada cinc anys, i donar comptes de la seva activitat a través de proves d'avaluació. D'aquesta manera, la Generalitat vol establir mecanismes de seguiment dels centres privats com els que ja tenen els públics.

La Generalitat investigarà el cas de la tercera dona morta

La consellera Geli ha aprofitat la intervenció al Parlament per explicar el nou decret que regularà els centres mèdics i per anunciar que la Generalitat ha obert una investigació en relació amb l'últim cas d'una pacient morta després de sotmetre's a una dermolipectomia per treure-li la pell de l'abdomen després d'una important pèrdua de pes.

Es tracta del tercer cas en només 18 dies d'aquestes característiques.

Anar al contingut