Operació sortida de Barcelona força complicada la tarda de la revetlla

RedaccióActualitzat

Retencions i cues importants a bona part de les carreteres catalanes aquesta tarda de divendres, en què la revetlla de Sant Joan coincideix amb el començament del cap de setmana. Es preveu que gairebé mig milió de vehicles protagonitzin l'operació sortida de l'àrea metropolitana de Barcelona.

Totes les carreteres que surten d'aquesta àrea, entre elles la C-58, la C-32 i la C-31 en les dues direccions, nord i sud, s'han omplert de vehicles intentant sortir. A dos quarts de cinc de la tarda, la Ronda Litoral estava completament bloquejada, i també la majoria de trams de la Ronda de Dalt, a causa de l'acumulació de vehicles i també de diverses incidències.

 

 

Cap a dos quarts de sis al peatge de la Roca s'havien format cues llarguíssimes de fins a 36 quilòmetres i, més enllà, les retencions s'han reproduït a l'alçada de Sant Celoni. Al peatge de Martorell, a aquesta hora, hi havia 19 quilòmetres de retencions. De fet, cap a les cinc de la tarda, el recorregut entre el Papiol i la Roca era, tot ell, una retenció:

 

 

I a les sis de la tarda, les retencions encara eren de les mateixes dimensions:

 


Fluidesa a les Rondes a les vuit

Poc abans de les vuit del vespre, la situació s'ha anat normalitzant, la circulació a les Rondes de Barcelona ja era força fluida i poc a poc s'han anat diluïnt les congestions a les carreteres més allunyades de la conurbació barcelonina:

 


 


 

Accident a les costes del Garraf

Els problemes per la intensitat del trànsit arreu s'han agreujat als llocs on hi ha hagut accidents. És el que ha passat després de les cinc de la tarda a la C-31 al pas per les costes del Garraf. En un primer moment s'ha desviat el trànsit per la C-32, pels túnels del Garraf, i estona després ja s'ha donat pas alternatiu perquè els vehicles poguessin circular:

 



 

 

De resultes de la combinació de l'accident i la densitat de vehicles, a les sis de la tarda encara hi havia 10 quilòmetres de circulació amb congestió a la C-31, mentre a la C-32 hi havia 13 quilòmetres de circulació amb retencions.

 

A Girona i la Costa Brava, també

A la zona de Girona també embussos importants a l'AP-7 i a la suma de la C-35 i la C-65 que porta a la Costa Brava. A la C-35 entre Llagostera i Platja d'Aro, a les sis de la tarda hi havia uns 13 quilòmetres de retencions a causa de la densitat de circulació, i 19 quilòmetres a la C-65.

70 controls d'alcoholèmia dels Mossos

Els Mossos d'Esquadra desplegaran durant la revetlla més de 500 agents i establiran una setantena de controls policials de drogues i alcohol.

 

 

 

 

Anar al contingut