Barcelona

Operació policial contra els manters que s'havien establert al final de la Rambla de Barcelona

Amadeu Recasens, comissionat de Seguretat de l'Ajuntament, ha dit que l'operació estava planificada des de feia temps, que continuarà per evitar que tornin els venedors i que es pot estendre a altres llocs de Barcelona

RedaccióActualitzat

Mossos d'Esquadra, Guàrdia Urbana i policia del port han fet aquest dilluns al matí una operació contra els manters que s'instal·len des de fa setmanes al final de la Rambla de Barcelona, al voltant del monument a Colom i al començament del port. Els cossos policials han muntat l'operatiu a les 7 del matí, abans que els manters poguessin ocupar l'espai.

L'operació, engegada a petició del Port de Barcelona, s'ha fet, segons la nota enviada per l'Ajuntament de Barcelona i pels Mossos, amb l'objectiu de:

"...controlar la venda ambulant irregular, garantir la convivència a l'espai urbà i preservar-lo de l'ús intensiu al qual ha estat sotmès fins ara amb aquesta activitat i assolir un ús lliure de l'espai públic."

 

El comissionat de Seguretat de l'Ajuntament, Amadeu Recasens, ha assegurat que aquesta operació no s'ha fet perquè els comerciants hagin pressionat per actuar contra el col·lectiu de manters, sinó que estava planificada des de feia setmanes, s'ha mostrat satisfet perquè s'ha fet sense incidències i ha afegit que estarà operativa durant els pròxims dies per evitar que els venedors hi tornin. Recasens no s'ha estat de fer referència a les crítiques rebudes des de l'oposició:

"Mentre uns feien declaracions, altres treballàvem. Aquesta operació estava planificada des de molt abans i seguirà planificant-se en el futur."

Perquè no quedin dubtes sobre la intenció del govern municipal, Recasens ha afirmat que "no hi ha zones a Barcelona on es pugui fer venda ambulant descontrolada", i ha afegit que, si cal, l'operatiu s'estendrà a altres barris. El comissionat ha insistit que la problemàtica dels manters no es resol només amb pressió policial, i que s'està treballant també en l'àmbit social. Bona part de l'oposició ha considerat que s'ha trigat massa a actuar.

El problema amb els manters ha estat un dels principals punts de fricció entre el nou equip de govern de la ciutat i l'oposició municipal, després que a l'agost diversos agents de la Guàrdia Urbana van resultar ferits lleus en un operació contra el top manta i que els venedors s'establissin pels voltants de Colom com a àrea de venda habitual.. A mitjans de setembre l'ajuntament va aprovar un acord, impulsat per l'oposició, que proposava la creació d'un grup de treball per abordar el fenòmen. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut