Cau una xarxa xinesa de tràfic de persones amb seu a Barcelona, amb 155 detinguts

Introduïen sobretot ciutadans xinesos fent pagar 20.000 € per entrar a l'espai Shengen per l'aeroport del Prat

Actualitzat

La Policia Nacional ha desmantellat una organització criminal que introduïa ciutadans xinesos a Europa. En l'operació s'han detingut 155 persones a Catalunya, des d'on es dirigia la xarxa, i en altres punts de l'Estat.

L'organització cobrava 20.000 euros a les víctimes per entrar a l'espai Schengen a través de Catalunya, des d'on se les feia arribar fins al Regne Unit.

Entre els detinguts hi ha els quatre màxims responsables de l'organització com a presumptes autors dels delictes de pertinença a organització criminal, falsedat documental i contra els drets dels ciutadans estrangers. S'han fet escorcolls en dos habitatges a Santa Coloma de Gramenet i a Badalona.

 



Segons la Policia Nacional, la xarxa introduïa aquestes persones, majoritàriament ciutadans xinesos, a través de l'aeroport del Prat. Els ubicava temporalment en pisos de l'àrea de barcelonina, on rebien la documentació definitiva per viatjar i establir-se al Regne Unit.

Quan arribaven a Catalunya, els membres de l'organització els retiraven la documentació i els en facilitaven una de nova fabricada a la Xina que enviaven a través d'empreses de paqueteria i missatgeria.

L'organització es va poder desmantellar després que cinc testimonis protegits expliquessin com actuava el grup.

A partir d'aquesta informació, es van practicar les detencions i es van intervenir nombrosos dispositius informàtics, terminals mòbils, 11.250 euros en metàl·lic, 16.000 iuans i dos segells elaborats per simular estampes d'entrada a l'espai Schengen.

 

 

"Mestres" i "passadors"

Els 20.000 € que se'ls cobraven incloïen el transport, l'allotjament i la documentació. La xarxa tenia persones que els ensenyaven com esquivar els controls i també acompanyants en els diversos trajectes.

Els "passadors" s'encarregaven d'acompanyar, guiar i controlar els immigrants per no ser detectats. A més, el grup era extremadament hermètic, estructural i jerarquitzat.

A banda, hi havia els "mestres", que ensenyaven nocions bàsiques d'anglès per no despertar sospites a la frontera.

Els traficants compraven els bitllets, en companyies de baix cost el mateix dia del vol, per dificultar l'acció policial.

 

 

Tres anys d'investigació

La investigació va començar fa gairebé tres anys a l'aeroport de Barcelona després que els agents detectessin un augment significatiu en els delictes de falsedat documental per part dels ciutadans xinesos que volien volar al Regne Unit.

Les anàlisis de les documentacions intervingudes va permetre als agents establir una connexió entre totes les detencions i constatar l'existència del grup dedicat al tràfic il·legal de persones.

Després es va comprovar que l'organització captava les seves víctimes a la Xina, a qui prometien arribar fins al Regne Unit a canvi de 20.000 euros per persona.

 

La majoria de detencions s'han fet a Catalunya, 111 a l'aeroport del Prat. A l'aeroport de Madrid se n'han fet 19, 6 més a Alacant, 5 a Eivissa, 3 a La Línea de la Concepción (a Cadis), dues a Avilés (a Astúries), dues a Bilbao, dues a Castelló i una a Màlaga.

ARXIVAT A:
PolicialMigracions
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut