Open Arms alertarà a l'Àfrica del "perills" de creuar el Mediterrani

L'ONG treballarà a les escoles per advertir el menors que s'aventuren a viatjar a Europa

Actualitzat

Proactiva Open Arms anirà fins als països d'origen dels immigrants a advertir els joves del "perill de creuar el Mediterrani".

El director de Proactiva Open Arms, Òscar Camps, ha explicat que a partir d'aquest mes començaran un nou projecte a diferents països d'Àfrica, començant per Ghana, on portaran testimonis de persones que han emprès el viatge a través del Mediterrani i relataran la realitat que s'hi viu.

"Hem d'abordar l'origen del problema i buscar solucions per evitar aquest tràgic flux migratori."

Camps, ha dit que treballaran sobretot amb les escoles.

"Hem vist molts menors que fan el viatge pel Mediterrani."

El director d'Open Arms assegura que cal advertir-los:

"Europa els deixarà morir."

Aquesta activitat serà paral·lela a la que l'ONG continuarà fent de rescats en aigües internacionals. De fet, aquesta setmana ha sortit la missió número 44 amb l'embarcació Astral.

A més l'organització d'ajuda humanitària continua buscant un nou vaixell per fer aquest tipus de tasques.

Continua la preocupació

Aquest dilluns s'ha alliberat l'embarcació de Proactiva Open Arms retinguda al port de Pozzallo, a Itàlia, des del 18 de març per per suposats delictes d'afavoriment de la immigració il·legal.

Camps ha dit que l'alliberament del vaixell "és una bona notícia", però que no deixen d'estar preocupats.

"La investigació del fiscal de Catània continua per encausar-nos com a organització criminal i seguiran investigant el capità i l'organització per veure si vam cometre algun delicte."

Un dels advocats de l'ONG, Eduard Aguayo, ha destacat que simplement s'ha aixecat la mesura cautelar que mantenia confiscada l'embarcació, però la investigació sobre el capità, Marc Reig, i la cap de missió, Anabel Montes, continuarà almenys durant els pròxims sis mesos, amb possibilitat de pròrroga.

 

Tot i així, Aguayo reconeix, com a aspecte positiu, que el jutge italià que va desestimar la confiscació cautelar del vaixell també ha donat acollida en el seu decret a molts dels arguments d'Open Arms, com que Líbia no és un país segur per tornar els immigrants i que l'ONG va actuar en tot moment segons la normativa marítima.

ARXIVAT A:
Migracions
Anar al contingut