BPI és el cinquè banc portuguès (Reuters)
BPI és el cinquè banc portuguès (Reuters)
Barcelona

OPA de CaixaBank sobre el banc portuguès BPI després de fracassar l'acord de compra

Finalment no hi ha hagut entesa entre l'entitat catalana i la multimilionària Isabel dos Santos, filla del president d'Angola, que té el 18% de l'entitat

RedaccióActualitzat
CaixaBank ha passat a l'atac i ha anunciat una oferta pública d'adquisició voluntària (OPA) sobre el 100% del BPI. L'entitat catalana que ja té el 44% del banc portuguès ofereix 1,113 euros per acció. Això suposa valorar el BPI en 1.622 milions d'euros. El banc d'Isidre Fainé ha presentat aquesta oferta després de fracassar l'acord a què havia arribat la setmana passada amb la multimilionària Isabel dos Santos, filla del president d'Angola, que té el 18% de l'entitat.

Aquesta és la segona OPA de CaixaBank sobre el cinquè banc portuguès. L'entitat, que té limitada la seva capacitat de vot al 20%, condiciona l'operació al fet que s'elimini aquest topall i també que obtingui com a mínim el 50% del capital del BPI.

CaixaBank ha sol·licitat al Banc Central Europeu que suspengui les possibles sancions que podria imposar al BPI per la seva exposició a Angola, mentre estudia solucions per retallar els riscos en aquesta regió.
Anar al contingut