Roda de Berà

Atenen onze menors francesos per intoxicació a un càmping de Roda de Berà

Els hospitals que han atès els menors descarten una intoxicació alimentària i els responsables del càmping on s'allotjaven asseguren que alguns ja van arribar malalts

RedaccióActualitzat

Un grup d'onze nens francesos d'entre 13 i 14 anys que estaven de colònies en un càmping de Roda de Berà han hagut de ser atesos pels serveis sanitaris després d'haver tingut una intoxicació. 

Tot i que en un primer moment s'ha pensat que es tractava d'una intoxicació provocada pel menjar, als hospitals on han atès els menors han descartat que sigui d'origen alimentari i apunten que els nois estaven fatigats per haver fet molt d'exercici.

Els menors van arribar aquest divendres a la tarda al càmping Arc de Berà, a Roda de Berà. Després de sopar, alguns d'ells van començar a trobar-se malament. Segons l'administradora del càmping, alguns menors ja es trobaven malament abans de sopar i, per aquest motiu, tots ells van arribar una hora tard al menjador.

El Servei d'Emergències Mèdiques va enviar quatre ambulàncies al càmping per atendre els intoxicats:

 


Els onze menors intoxicats, que han resultat afectats lleus, formen part d'un grup de 47 nens d'una entitat francesa que organitza colònies esportives. Van arribar al càmping a primera hora de la tarda de divendres i tenien contractat el sopar, però van seure a taula una hora més tard del previst perquè tres dels menors ja tenien molèsties.

La majoria dels nens van menjar llom amb salsa i un d'ells va triar calamars. Després del sopar, onze nens del grup es van trobar malament. Tenien símptomes de mareig, respiració molt forta i taquicàrdia, i alguns ploraven. Els responsables del càmping Arc de Berà asseguren que el grup de nens francesos ja van arribar al càmping malalts i dubten que el menjar fos el problema:

"Jo no crec que estigui vinculat amb el menjar, perquè ja estaven marejats abans del sopar. No tenien símptomes de mal de panxa, ni vòmits, ni diarrea. Tenien símptomes com de taquicàrdia, respiració forta, alguns ploraven. Pot ser que sigui una intoxicació, però jo estic pràcticament segura que no va ser aquí al càmping perquè ja van arribar amb símptomes, ja es trobaven malament abans de sopar."

Els efectius del SEM que s'han desplaçat fins al lloc dels fets han hagut de traslladar deu dels intoxicats a centres sanitaris, mentre que l'onzè ha estat donat d'alta al càmping mateix.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut