Barcelona

Onze municipis paguen els impostos a l'Agència Tributària de Catalunya en un gest de sobirania fiscal

L'Associació de Municipis per la Independència (l'AMI) i l'Assemblea Nacional Catalana han iniciat una campanya conjunta amb la intenció de pressionar el govern perquè quan hi hagi prou insubmisos fiscals es planti. Tot i que l'agència catalana acaba enviant els diners a Madrid, esperen que més municipis s'hi adhereixin.

RedaccióActualitzat
L'Associació de Municipis per la Independència (l'AMI) i l'Assemblea Nacional Catalana han iniciat una campanya conjunta per proposar a tots els municipis que ingressin els diners a l'Agència Tributària de Catalunya en comptes de l'espanyola. La intenció és pressionar el govern perquè quan hi hagi prou insubmisos fiscals es planti.

Onze municipis catalans - Arenys de Munt, Campdevànol, Llinars del Vallès, Premià de Dalt, Ripoll, Sant Jaume de Llierca, Sant Julià del Llor i Bonmatí, Marçà, Viladamat, Gallifa i Alella- no només s'han adherit a la campanya, sinó que han presentat la documentació de la liquidació d'aquests impostos corresponents al primer trimestre a les oficines de l'organisme tributari de la Generalitat de Barcelona, Girona i Tarragona.

Han ingressat a l'Agència Tributària de Catalunya l'IRPF dels treballadors municipals corresponent al mes d'abril, que en total puja a uns 300.000 euros. Tot i que l'agència catalana acaba enviant els diners a Madrid, els alcaldes, que tenen la intenció de pagar els impostos així cada mes, esperen que més municipis s'animin a fer el mateix.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut