Barcelona

Onze dissenyadors catalans participaran en la Setmana de la Moda de París

Catalunya participarà en la Setmana de la Moda de París, del 3 al 8 d'octubre, amb un "showroom" propi, format per onze dissenyadors catalans, entre els quals destaquen Josep Abril, Txell Miras o Silvia Presas. La Generalitat destinarà un pressupost de 0,5 milions d'euros en aquest programa i els dissenyadors n'hi aportaran 1.500 més.

Actualitzat

Els dissenyadors que representaran conjuntament la moda catalana en la Setmana de la Moda de París seran Josep Abril, Txell Miras, Miriam Ponsa, Silvia Presas, Mariana Méndez, Marta Giménez i Jorge Zuazo, juntament amb Óscar León, Lucía Blanco, Cecilia Sorensen, Susana Escolano i Dante Antón, i José Castro. El "showroom" Barcelona se celebrarà a la galeria Nikki Diana Marquadt, un espai de 500 metres quadrats situat a la Place des Vosgues de París.

Segons el secretari de Comerç i Turisme del govern català, Oriol Balaguer, l'expedició a la capital francesa és un "pas més en la política de moda" de la Generalitat de Catalunya, una iniciativa que neix amb la voluntat de "fer-se un forat en el complex escenari de París" i "reforçar" l'estratègia internacional dels dissenyadors catalans.

Balaguer ha afegit que els joves creadors, que prèviament s'han acollit al programa Alpha impulsat pel Consorci de Promoció Comercial de Catalunya (COPCA), han estat seleccionats per la seva "notorietat i singularitat" i per haver aportat un "valor afegit individual i complementari que reforça l'equip", perquè a París "hem de mostrar una imatge conjunta, homogènia i coherent".

"El posicionament internacional és la clau de l'èxit de molts dels projectes del sector de la moda", ha destacat Balaguer, que ha qualificat la iniciativa pionera de dissenyadors catalans a París com "un nivell més cap a una proposta que, si la tardor ho permet, podrà ser molt ambiciosa els anys vinents".

La galeria Nikki Diana Marquadt, que anteriorment ha acollit col·leccions de dissenyadors com Lagerfeld Gallery, Dior Homme o Raf Simons, entre d'altres, estarà dividida en tres sales diferenciades amb un espai dedicat als expositors, un altre de restauració i una sala de premsa, encara que Balaguer ha afirmat que "es preveu que algun acte es faci en un altre espai de París".

Anar al contingut