Hi ha gent que ha començat vacances i això es nota en l'afluència d'usuaris al metro
Hi ha gent que ha començat vacances i això es nota en l'afluència d'usuaris al metro
Barcelona

Menys usuaris i sense incidències durant l'aturada d'aquest matí al metro

De 4 a 6 de la tarda i de 20.30 a 22.30 hi haurà dues aturades més en aquest onzè dilluns de vaga, amb les negociacions enquistades

RedaccióActualitzat

El torn de matí -de 7 a 9- de l'onzè dilluns de vaga al metro de Barcelona s'ha caracteritzat per la falta d'incidències importants i per la menor afluència d'usuaris. De tota manera, TMB ha hagut de fer regulacions de passatge a l'estació de la Sagrera a l'enllaç de la línia 1 amb la línia 5. Aquestes regulacions del flux de viatgers s'han fet per evitar aglomeracions a les andanes i optimitzar la capacitat del tram central d'aquesta línia.

D'altra banda, els usuaris no han pogut validar temporalment els bitllets a les estacions de Fontana a la línia 3 i de Joanic a la línia 4 per actes vandàlics. També hi ha hagut incidència per vandalisme a la línia 1 a l'estació del Clot, on durant una estona no s'han pogut vendre ni validar bitllets.

Com és habitual, després de l'aturada de 7 a 9 del matí, hi haurà dues aturades més: de 4 a 6 de la tarda, amb el 40% del servei. I de dos quarts de nou del vespre a dos quarts d'onze de la nit, només amb el 20%. I en aquesta ocasió, coincideix amb una de les quinze jornades de vaga laboral convocades pels empleats del Bicing.

Els sindicats han rebutjat la mediació que va oferir la Generalitat i la direcció de l'empresa ha decidit deixar de pagar el complement mensual de 32 euros que anava a compte dels increments salarials del nou conveni col·lectiu. Veient el bloqueig en les negociacions, l'empresa se n'ha desdit.

En aquest context, el síndic de greuges, Rafael Ribó, ha proposat aquesta setmana que es valori la possibilitat d'ampliar els serveis mínims i un arbitratge de compliment obligat per aconseguir "un equilibri" entre el dret de vaga i l'interès de la resta de ciutadans. Els sindicats s'han mostrat molt crítics amb aquesta proposta i han demanat que no es limiti el dret de vaga.

Dimecres, l'oposició a l'Ajuntament de Barcelona va reprovar, en una comissió molt tensa, la presidenta de TMB, la regidora Mercedes Vidal, per la gestió de les negociacions.

Anar al contingut