Barcelona

Onze detinguts en una operació policial contra el blanqueig de capital a Barcelona

La majoria de detinguts són ucraïnesos, russos i armenis. S'han fet 16 registres i s'ha calculat en 10 milions d'euros les operacions de blanqueig

RedaccióActualitzat

Agents dels Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional han fet una operació conjunta dirigida per la Fiscalia Anticorrupció contra el blanqueig de capitals. De moment hi ha 11 detinguts, la majoria ucraïnesos, russos i armenis. Entre els detinguts hi ha el resprentant de la Comunitat Armenia a Catalunya. 

Des de primera hora del matí s'han fet 16 registres en diversos domicilis i oficines de Barcelona i d'altres punts de Catalunya com S'Agaró. Se sap que una de les entrades s'ha fet en una casa del barri de Pedralbes de Barcelona, residència d'una família armènia, i una altra en el restaurant japonès de luxe Yubari, a l'avinguda Diagonal de la ciutat, que regentava la mateixa família. Entre els detinguts hi hauria el representant de la comunitat armènia a Catalunya. Al passeig de Gràcia també s'ha fet un registre a l'empresa BUIC, que es dedica a la gestió de capital. 

En l'operació s'han bloquejat comptes corrents i s'han embargat béns i immobles a un entramat empresarial que feia aflorar diners provinents d'empreses amb seu a Xipre i les illes Verges. A l'organització criminal se li imputen delictes  de blanqueig de capital, falsedat documental i contra la hisenda pública. Es calcula en 10 milons d'euros les operacions de blanqueig. 

Es preveu que l'operació s'allargui encara unes hores i es podrien fer més detencions. A més dels efectius policials per terra, també hi treballen mitjans aeris i hi ha un helicòpter que sobrevola Barcelona.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut