Onades de fins 5 metres d'alçada a la costa i rieres desbordades al Maresme

RedaccióActualitzat

Aquest dilluns al matí ja no plou a l'Empordà, però durant la nit el temporal s'ha desplaçat cap al sud, i ha plogut amb intensitat a les comarques de Tarragona i de l'Ebre.

El temporal d'aquest cap de setmana ha aixecat grans onades al llarg de la costa catalana.

 

El màxim es va registrar aquest diumenge a una boia a alta mar davant de Begur: 5 metres d'alçada. A la costa les onades van arribar a entre 3 i 4 metres en els moments més intensos del temporal.

Rescat a Sitges

A les comarques de Barcelona, les onades van arribar gairebé als dos metres. A Sitges, els bombers van haver de rescatar tres persones atrapades a les roques de la platja de Sant Sebastià.

Havien sortit a nedar i van acabar a l'hospital amb ferides lleus. Protecció Civil insisteix que amb temporal, la gent no s'ha d'acostar al mar, platges o passejos, ni tampoc a les esculleres dels ports.

Rieres desbordades al Maresme

També ha crescut, i molt, de manera excepcional, la riera de la Tordera, al Maresme. Aquí, a l'extrem nord del Maresme i sud de la Selva, han caigut més de 130 litres per metre quadrat. Amb aquesta quantitat d'aigua no s'ha desbordat, però la Tordera està al límit.

 

El que sí que s'han desbordat són algunes rieres de la zona, que han negat camps i han fet impracticables molts camins. Algunes carreteres locals s'han hagut de tallar de manera puntual.

Això ha afectat alguns punts, com una finca amb gossos i cavalls que ha quedat inundada i ha calgut evacuar els animals per camins alternatius.

 

Els Bombers i les policies locals han fet més de 50 serveis per baixos inundats i murs i arbres caiguts.

A l'Empordà, però, les conseqüències de la pluja impediran començar la setmana amb normalitat a molta gent. A Figueres, on en dos dies hi han caigut prop de 250 litres per metre quadrat, s'han suspès les classes a les escoles.

Notícia relacionada: Les imatges aèries de les inundacions a Figueres

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut