Onada de calor al nord-est d'Àsia

L'estiu de 2013 està marcat per una important onada de calor al nord-est d'Àsia. Un dels països afectats és el Japó, on s'ha batut un rècord nacional.

Alberto AlcántaraActualitzat
L'estiu de 2013 està marcat per una important onada de calor al nord-est d'Àsia. Un dels països afectats és el Japó, on des de finals del maig, més de 50 persones han mort per cops de calor, gairebé un terç d'ells al llarg de la setmana passada.

Dilluns, les temperatures màximes van arribar als 41 graus a Shimanto, al sud del país. Segons l'Agència Meteorològica nipona, aquesta xifra estableix el nou rècord nacional de calor.

Gran part del país es troba en avís per calor i les previsions no indiquen un canvi de temperatures per aquesta setmana.

A Corea del Sud, s'han superat els registres de l'última dècada. Les autoritats han advertit d'una crisi energètica imminent i estan adoptant mesures contra l'ús d'aire condicionat. Hi ha alerta per onada de calor, amb pronòstics de temperatures per sobre de 35 graus a bona part del país.

Parts de la Xina també pateixen temperatures més altes del normal des de fa setmanes. La ciutat de Xangai es va convertir en un forn al més de juliol,  el més calorós en almenys 140 anys. Al llarg de la setmana passada, els termòmetres van estar  fins a quatre dies per sobre dels 40 graus, un rècord de duració d'onada de calor a la metròpoli segons l'Oficina Meteorològica.

El Centre Meteorològic Nacional de la Xina ha emès la vintena alerta per calor consecutiva per al centre i al sud del país.
 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut