Damasc

Putin assegura que ha bombardejat Síria des dels vaixells que té al mar Caspi

Fa exactament una setmana que va començar l'operació i Putin explica davant de les càmeres la valoració de la intervenció a Síria

RedaccióActualitzat

El president Putin assegura que ha bombardejat des dels vaixells que té al mar Caspi les posicions d'Estat Islàmic amb un encert del 100%, sense causar baixes civils. El Ministeri de defensa Rus ha penjat un vídeo on es pot veure aquest atac:

Putin ha anunciat que destructors russos al mar Caspi han llançat 26 míssils de creuer contra onze posicions que, segon ha dit, eren d'Estat Islàmic. Això vol dir que els míssils han fet un trajecte de 1.500 quilòmetres i han sobrevolat, probablement, l'espai aeri de l'Iran, l'Iraq i Síria. Fins ara, Rússia només havia fet servir avions i helicòpters per atacar posicions dels diversos grups rebels a Síria.

Per la seva banda, l'Observatori Sirià dels Drets Humans també ha contradit Rússia i afirma que ha atacat sobretot les forces moderades opositores al govern, utilitzant en alguns casos míssils terra-terra.

Els moviments de Rússia a Síria tenen un motiu, i ara ha quedat al descobert a partir d'unes informacions periodístiques que apunten que l'Iran va alertar Putin que el seu aliat Al-Assad estava a punt de caure. El moviment de Moscou va ser ràpid, i la prova la tenim en les últimes actuacions militars.  

Rússia hauria pactat amb l'Iran l'estratègia militar a Síria

Aquest dimecres, s'ha constatat que els russos coordinen els seus bombardejos a Síria amb l'exèrcit del règim. L'Observatori Sirià dels Drets Humans ha informat d'un increment dels atacs aeris a Hama i Idlib, on la presència d'Estat Islàmic és gairebé nul·la. Els Sukoi donen cobertura a una ofensiva terrestre en quatre fronts dels homes de Bashar al-Assad, exhaustos després de quatre anys de guerra.

En un país controlat en un 70% per grups rebels, els kurds al nord, Estat Islàmic a la zona desèrtica de l'est, i altres moviments armats al nord i al sud-oest, el règim manté un control cada vegada més precari sobre les ciutats i, sobretot, el seu feu alauita-xiïta de la costa, Latakia.

És en concret a Tartus, on hi ha l'única base naval russa al Mediterrani. I és en la protecció d'aquesta zona on es concentren els bombardejos amb l'objectiu d'obrir un corredor fins a la segona ciutat del país, Alep.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut