L'actor barceloní Pol Gise
L'actor barceloní Pol Gise

"On he après a parlar castellà?": el vídeo viral sobre la immersió lingüística

RedaccióActualitzat

L'actor barceloní Pol Gise ha penjat un vídeo a internet on fa sàtira sobre la situació del castellà a Catalunya en ple debat sobre la immersió lingüística. En el vídeo, que s'ha viralitzat ràpidament, Gise ironitza sobre el "tòpic" que a Catalunya només s'aprèn català i que la llengua castellana està discriminada, dies després que el govern espanyol anunciés que garantirà l'escolarització en castellà.

 

"Soc català, visc a Catalunya, he estudiat a Catalunya, on tothom sap que el castellà es discrimina, però completament, i jo amb la meva família sempre he parlat en català, i llavors dic: on he après a parlar en castellà?"

 

Seguint la tònica satírica, el jove arriba a la conclusió que potser qui pensa que a Catalunya no s'aprèn castellà és perquè està "desinformat" i insisteix que és una afirmació "falsa".

 

"He pensat: 'Calla! calla! calla! Que és que igual és tot mentida! I si us ho creieu és perquè sou... és perquè esteu desinformats'."

 
 

El vídeo està esdevenint viral; s'ha visualitzat 336.000 vegades, i s'ha compartit per la xarxa social Twitter 14.000 vegades. Entre aquestes comparticions hi ha la d'Albano Dante Fachin i la de Pablo Iglesias.

 

 

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut