Madrid

Omplir el dipòsit de dièsel s'encarirà més de 2 euros amb el nou impost

El Ministeri d'Hisenda preveu incrementar en 38 euros per cada 1.000 litres l'impost que s'aplica sobre el dièsel

RedaccióActualitzat

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, assegura que el nou impost sobre el dièsel que dissenya el govern del PSOE suposarà un increment de 3,3 euros en la despesa mitjana mensual dels consumidors.

Segons Montero, el nou impost estarà al voltant dels 38 euros per cada 1.000 litres i, per tant, espera que "no tingui una repercussió important en la butxaca del consumidor mitjà".

Quan s'apliqui aquest impost, omplir un dipòsit de 57 litres dels vehicles dièsel serà 2,16 euros més car.

En l'actualitat, el dièsel té un gravamen de 307 euros per cada 1.000 litres. Ara, el govern socialista vol incrementar aquest impost en 38 euros i arribar als 345 euros cada mil litres, una mesura que aproparia les fiscalitats del dièsel i la gasolina, aquesta última gravada amb 400 euros d'impostos cada mil litres.

La ministra assegura que el govern no té afany recaptatori amb aquest nou impost sobre el combustible, sinó que vol que sigui "dissuasori amb les conductes mediambientals":

"Serà l'aportació i el granet de sorra perquè els nostres nets i besnets puguin gaudir d'un planeta verd."

Per la titular d'Hisenda, la proposta que estudia l'executiu forma part d'un paquet de mesures contra el canvi climàtic i defensa que el conjunt de consumidors no notaran el nou impost al dièsel en la seva butxaca.

Segons ha puntualitzat la ministra María Jesús Montero, d'aquest impost en quedaran exclosos els professionals que utilitzin el transport per treballar, com els taxistes i els transportistes.

 

 

ARXIVAT A:
Medi ambientEconomia de butxaca
Anar al contingut