Barcelona

Omplir el dipòsit de combustible és fins a un 30% més barat que fa un any

La baixada del preu del petroli en els darrers dotze mesos ha tingut un efecte positiu en la butxaca dels conductors. Com a conseqüència d'aquest descens del barril de Brent, que està gairebé a la meitat del preu del juliol del 2008, omplir el diposit de combustible és avui un 18% més barat que fa un any en el cas de la gasolina de 95, i més d'un 30% si és gasoil.

Actualitzat
La benzina sense plom i el gasoil són un 17,56% i un 29,71% més barats que la mateixa setmana del 2008, tot i que la diferència en els darrers mesos ha estat fins i tot superior. Cal tenir en compte, però, que el preu d'aquest any es compara amb el màxim registrat el 14 de juliol del 2008, data en què el petroli va arribar als 150 dòlars per barril, mentre que a data d'avui es paga a 64 dòlars.

La gasolina de 95 octans està de mitjana a 1,03 euros (els preus a les estacions de servei de tot l'Estat es poden comparar en aquest mapa). Per tant, omplir un dipòsit de 50 litres d'aquest combustible costa uns 51 euros, en lloc dels 64 de l'any passat. En el cas del gasoil la baixada és més pronunciada, i el mateix dipòsit costa avui 45 euros, mentre que ara fa un any en costava 66.

Aquest abaratiment ha fet que les estacions de servei hagin remuntat el volum de venda des del principi de l'estiu un 4%, i segons confirma el president de la Federació Catalana de Gasolineres, Manel Amado, esperen que les vendes encara creixin més.

Cartells per comparar preus

D'altra banda, la Unió de Consumidors d'Espanya (UCE) demana en aquest comunicat la instal·lació de rètols informatius a les carreteres amb el preu del combustible a les benzineres més pròximes en el mateix sentit de la circulació. D'aquesta manera es garantiria la informació als consumidors i es compliria un reial decret del 2001 que el govern del Partit Popular va anul·lar.
Anar al contingut