Jordi Cuixart en un vídeo a l'assemblea d'Òmnium
Jordi Cuixart en un vídeo a l'assemblea d'Òmnium

Òmnium torna a elegir president Jordi Cuixart, vuit mesos tancat a Soto del Real

És l'assemblea més multitudinària de la història de l'entitat, amb 3.000 assistents

RedaccióActualitzat

Jordi Cuixart continuarà dirigint Òmnium Cultural des de la presó. L'entitat renovava aquest dissabte la direcció i l'actual president ha sortit reelegit per una contundent majoria. Dels 119.000 socis d'Òmnium, n'han votat 28.183, i 28.151 ho han fet per la continuïtat de Cuixart.

També continuaran Marcel Mauri, Marina Llansana i Joan Vallvé com a vicepresidents, entre d'altres.

Els resultats s'han proclamat en l'assemblea general, que es fa just el dia en què Jordi Cuixart i Jordi Sànchez fa vuit mesos que van entrar a la presó.

Els socis han votat telemàticament aquesta setmana i avui, el dia que es fa l'assemblea general, ho han fet presencialment. El vicepresident Marcel Mauri ha votat en nom de Jordi Cuixart, empresonat a Soto del Real:


Junta de continuïtat

La candidatura elegida, encapçalada per Cuixart, compta amb la presència de gran part de l'actual junta directiva. Es reforça el paper de Marcel Mauri de los Ríos a la vicepresidència primera.

El projecte manté l'aposta per campanyes com "Lluites compartides", "Crida per la democràcia" o "Demà pots ser tu".

Cuixart ha estat present a l'assemblea en una carta que ha enviat des de la presó. El president de l'entitat ha demanat que els sobiranisme continuï abanderant l'oferta de diàleg permament.

 

 

Delegació a Brussel·les

En la seva intervenció a l'assemblea, a la qual han assistit més de 2.500 persones, Marcel Mauri ha anunciat que Òmnium Cultural obrirà "d'aquí unes setmanes" una delegació a Brussel·les.

"Una delegació per denunciar davant d'Europa els atacs a les llibertats i els drets civils i per projectar al món la riquesa de la nostra cultura diversa, la immensitat de la nostra llengua i la defensa fèrria dels nostres drets."

 

L'assemblea més multitudinària

La d'avui és l'assemblea més multitudinària de la història de l'entitat, amb 3.000 assistents. S'ha fet al Pavelló de la Vall d'Hebron de Barcelona, amb la presència dels presidents Torra i Torrent, i de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. 

Cuixart presideix Òmnium des de desembre del 2015. Anteriorment van ocupar el càrrec l'actual president de la Generalitat, Quim Torra, i Muriel Casals.
 

ARXIVAT A:
20SProcés catalàÒmnium Cultural
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut