Barcelona

Òmnium s'inspira en la Crida per fer campanya pel referèndum de l'1-O

La campanya comptarà amb personalitats de diversos àmbits amb l'objectiu de "mobilitzar tots els demòcrates"

Actualitzat

Òmnium ha engegat la campanya "Crida per la democràcia" a favor del referèndum de l'1 d'octubre. Hi participaran personalitats de diversos àmbits, en una acció que s'inspira en la Crida a la Solidaritat dels anys 80, que té per objectiu, segons els organitzadors, "mobilitzar tots els demòcrates".

La iniciativa va acompanyada d'un manifest amb el mateix nom en què es denuncia la "deriva antidemocràtica" de l'estat espanyol. 

La campanya inclourà la projecció per tot Catalunya del documental "Cloacas de Interior", produït per Mediapro, que reflecteix la guerra bruta contra l'independentisme.

A la seu d'Òmnium Cultural, el president de l'entitat, Jordi Cuixart, ha cridat a votar el'1 d'Octubre demanant a tots els catalans "defensar la democràcia davant d'un estat autoritari" i ha denunciat els atacs sistemàtics de l'Estat als drets més bàsics de ciutadania.

Per la seva banda, Jaume Roures, director general de Mediapro, que alertat que hi ha estructures paral·leles policials que s'expliquen al documental que també existeixen en altres àmbits de l'Estat i juguen un "paper determinant".  

Xavier Trias, exalcalde de Barcelona, que va ser difamat en l'última campanya municipal, ha afirmat que "aquestes coses no es poden deixar passar. Si deixem passar aquestes coses, ens pot passar qualsevol cosa, com fan les dictadures". 

En l'acte també hi ha intervingut Joan Tardà, per part d'ERC, David Fernández, i l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut