Barcelona

Òmnium i sis entitats més criden a mostrar la identitat catalana durant la visita del papa

Òmnium Cultural i sis entitats més, entre les quals hi ha la Fundació Futbol Club Barcelona, han fet una crida a mostrar la identitat nacional de Catalunya. Per això, demanen als ciutadans que surtin al carrer amb senyeres durant el recorregut papal, i també que se'n posin als balcons dels carrers per on ha de passar la comitiva.

Actualitzat
"Al marge de qualsevol consideració religiosa, hem valorat la gran importància que té per a la nació catalana aprofitar la visita del papa i l'interès mediàtic perquè el món conegui la identificació d'una gran majoria de catalans i catalanes amb una Catalunya amb identitat nacional pròpia", ha informat l'entitat cultural.

La iniciativa ofereix "senyeres" de forma gratuïta perquè la societat civil catalana surti "massivament" al carrer amb la bandera catalana, pengi les banderes als balcons i també demana voluntaris per repartir-les entre el públic. Subscriuen aquesta proposta Òmnium Cultural, la Fundació Futbol Club Barcelona (FCB), l'Ens de Comunicació Associativa, l'Associació Conèixer Catalunya, la Fundació Congrés de Cultura Catalana, l'Acció Escolar del Congrés de Cultura Catalana i la Fundació Occità-Catalana.
Anar al contingut