Concentració a la Plaça Sant Jaume
Concentració a la Plaça Sant Jaume

Concentració a la plaça de Sant Jaume contra la convocatòria d'eleccions

Òmnium i l'ANC se sumen a la manifestació d'estudiants, que demana respectar l'1-O

RedaccióActualitzat

Els estudiants que s'han manifestat pel centre de Barcelona són des d'aquest migdia a la plaça de Sant Jaume, on també s'han acostat altres ciutadans pendents de la declaració institucional de Carles Puigdemont. El president de la Generalitat ha d'anunciar la convocatòria d'eleccions.

L'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural s'han afegit, aquest migdia, a la mobilització estudiantil. En saber-se la notícia de la compareixença del president de la Generalitat, la mobilització estudiantil s'ha convertit en una protesta contra la convocatòria d'eleccions i a favor de respectar el "mandat democràtic de l'1-O".

Relacionant la situació de Cuixart i Sànchez amb la convocatòria electoral, els estudiants han proclamat:

"Els que són a les presons no volien eleccions."

Els portaveus d'Òmnium i de l'ANC, Marcel Mauri i Agustí Alcoverro, s'han adreçat als estudiants i han celebrat que la universitat hagi "sortit de la letergia" arran dels últims esdeveniments polítics i que, des del 20 de setembre, els estudiants s'hagin organitzat i mantinguin la lluita "per la llibertat dels presos i per la llibertat de Catalunya".

Els estudiants s'han manifestat aquest migdia a Barcelona contra l'aplicació de l'article 155 i a favor de l'alliberament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, els presidents de l'ANC i d'Òmnium Cultural.

 

 

Anar al contingut