Òmnium estrena el premi literari més ben dotat amb la novel·la "Els estranys"

RedaccióActualitzat

Raül Garrigasait ha guanyat la primera edició del Premi Òmnium a la Millor Novel·la en Llengua Catalana de l'Any amb "Els estranys", el periple d'un jove prussià durant la Primera Guerra Carlina. L'escriptor i traductor solsonenc, que ja va obtenir el Premi Llibreter 2017 per aquesta obra, ha rebut el nou guardó com un doble honor: literari i cívic.

 

"És un honor cívic perquè Òmnium és una entitat que treballa per la cultura i pels drets civils en un moment d'autoritarisme creixent, i en aquest sentit rebre una distinció d'una entitat que fa aquesta tasca és molt important per a mi."

 

El vicepresident de l'entitat, Marcel Mauri, ha posat en valor el nou premi, que vol seguir la línia del prestigiós Goncourt francès, i ha tingut un record per al president d'Òmnium, Jordi Cuixart, empresonat des de fa 130 dies.

 

"Aquest premi és una aposta personal de l'Òmnium de Jordi Cuixart, amb la voluntat de crear un catàleg, un cànon, de les millors novel·les publicades en llengua catalana. Entenem que això feia falta."

 

El nou guardó és el més ben dotat per a una obra publicada en català. Garrigasait rebrà 20.000 euros i 5.000 més es destinaran a la promoció del llibre a través de l'editorial, que en aquest cas és Edicions de 1984.

Òmnium Cultural convocarà anualment el guardó obert a totes les editorials. El jurat és independent, de reconegut recorregut acadèmic o en l'àmbit de la crítica literària, i no té interessos editorials.

Anar al contingut