Vic

Omar Sosa i la Jove Orquestra Athenea arrenquen l'edició més internacional del Mercat de Música Viva de Vic

L'increment de la presència internacional és una de les característiques de la 21a edició del Mercat de Música Viva de Vic, que ja està en marxa. L'anunci del Premi Puig-Porret, que ha recaigut en Manel, va obrir dimecres el certamen, que fins diumenge porta la música a diversos escenaris de la ciutat. El concert inaugural, a la plaça Major, ha anat a càrrec del pianista cubà Omar Sosa i la Jove Orquestra Athenea. Fins diumenge, la capital osonenca escoltarà les propostes de Quimi Portet, Jabier Muguruza, Erika Muñoz o Gospel Soul, entre moltes altres.

Actualitzat
Gairebé cent artistes actuaran a Vic fins diumenge, i la meitat provenen de territoris de parla catalana. L'altra meitat es reparteix a parts iguals entre els que són d'altres punts de l'Estat i els que vénen de països com l'Argentina, Bèlgica, el Brasil, Costa Rica, França, Itàlia, Macedònia, el Marroc, Portugal, la República Txeca i Suïssa.

L'accent internacional del MMVV respon, segons l'organització, a les aliances que el certamen ha establert amb festivals de fora i que implicaran que el nombre de programadors estrangers creixi entre un 10% i un 15%.

Una vinenta d'artistes presenten disc nou al Mercat, entre els quals hi ha Quimi Portet, Jabier Muguruza, Gianmaria Testa o Erika Muñoz. D'entre les propostes, destaca l'homenatge a la Nova Cançó que farà Marc Parrot. Un altre homenatjat serà Xesco Boix, en un concert diumenge al migdia a la plaça Major, on dissabte a la nit actuaran Dr. Calypso, The Pepper Pots, Tandarica Orkestar i La Sucursal SA.

Malgrat la crisi, l'edició d'enguany ja arriba a 1,1 milions d'euros de pressupost, que són 80.000 més que l'any passat.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut