Olot

Olot vol recuperar "l'autoestima", danyada pels últims esdeveniments criminals

Unes tres-centes persones s'han concentrat aquest migdia a la plaça Major d'Olot per mostrar el rebuig a la imatge negativa que han donat els últims esdeveniments criminals succeïts a la ciutat. L'actriu Marta Puig ha llegit un manifest en què s'han volgut destacar els aspectes positius de la població, com la seva capacitat cívica i integradora. Més de 90 entitats s'han sumat al manifest en què també es demana que tothom, individualment i col·lectivament, participi en el restabliment del bon nom de la població.

Actualitzat
En els últims mesos Olot ha estat l'escenari, almenys, d'onze assassinats del zelador del geriàtric La Caritat, Joan Vila, i el dia 15 passat un altre veí, Pere Puig, va matar a trets quatre persones, dos en un bar del nucli de la Canya i dues més en una sucursal bancària d'Olot. A més, aquesta localitat havia estat notícia a mitjans dels anys noranta pel segrest de la farmacèutica Maria Àngels Feliu, que va estar 492 dies captiva entre 1992 i 1994.

El manifest que s'ha fet públic ha estat promogut pel Centre d'Iniciatives Turístiques d'Olot i l'ha llegit l'actriu i veïna d'Olot Marta Puig, acompanyada per una representació de presidents i membres de les entitats i associacions adherides. Unes tres-centes persones han assistit a la lectura d'aquest document a la plaça Major de la localitat de la Garrotxa.

La societat civil d'Olot lamenta que el municipi només aparegui en els mitjans de comunicació "quan cal lamentar una tragèdia" i assegura: "Ja fa anys que sembla que tots els crims del món es cometin a Olot, i que a Olot només hi passin desgràcies i que tot estigui dominat per circumstàncies escabroses".

Per tot això, els promotors del manifest demanen a la societat civil que aixequi l'ànim i tiri endavant: "La capacitat cívica i integradora d'Olot la tenen molt poques viles, i és important que tornem a tenir confiança en nosaltres mateixos, que tornem a confiar els uns en els altres i que recuperem l'alegria i l'autoestima". "El futur -finalitza el manifest- depèn de nosaltres i del nostre esforç i no dels xafardejos, de la nostra esperança i no de la nostra ira, del nostre esperit constructiu i no del que ens vulguin destruir els altres. El futur depèn de nosaltres i comença avui".


Anar al contingut