Lima

Ollanta Humala venç en les eleccions presidencials al Perú

El candidat d'esquerres, Ollanta Humala, s'ha proclamat guanyador de la segona volta de les eleccions presidencials al Perú. Els resultats, però, encara no són definitius. Amb prop del 90% dels vots escrutats, Humala només té dos punts d'avantatge sobre la seva rival, la conservadora populista Keiko Fujimori. La reacció dels mercats no s'ha fet esperar, i la Borsa de Lima s'ha desplomat un 8,7% poc després d'obrir.

Actualitzat
El candidat d'esquerres peruà, el nacionalista Ollanta Humala, s'ha autoproclamat guanyador de la segona volta de les eleccions presidencials. Amb prop del 90% dels vots escrutats, només té dos punts d'avantatge, l'equivalent a 20.000 vots, sobre la seva rival, la conservadora i populista Keiko Fujimori, la filla del polèmic expresident peruà Alberto Pujimori, acusat de crims contra la humanitat.

Enmig d'aquest clima incert, i amb to conciliador, Humala s'ha proclamat guanyador en una breu declaració en què ha anunciat la formació d'un govern de concertació nacional i obert a la societat civil. Per la seva banda, la seva rival, Keiko Fujimori, ja ha reconegut la derrota.

Els seguidors d'Ollanta Humala fa hores que ho celebren al centre de Lima, la capital del Perú. De moment, el president xilè, Sebastián Piñera, ha estat dels primers a felicitar-lo.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut