Ucraïna

Oleksandr Turtxínov, president interí d'Ucraïna

Oleksandr Turtxínov és el nou president interí d'Ucraïna. És la mà dreta de Iúlia Timoixenko i està previst que dimarts formi nou govern. El primer missatge a la nació l'ha dedicat a Europa i ha dit que s'ha de tornar a una família de països europeus, però alhora entendre la importància de les relacions amb la Federació Russa.

RedaccióActualitzat

El president interí d'Ucraïna és Oleksandr Turtxínov, el fins ara president del Parlament. Es tracta de la mà dreta de l'exprimera ministra Iúlia Timoixenko, alliberada dissabte, i està previst que dimarts formi nou govern.

La cancellera alemanya, Angela Merkel, i el president rus, Vladímir Putin, coincideixen en la importància que Ucraïna formi un nou govern estable al més aviat possible. Tots dos mandataris també han remarcat la necessitat de mantenir la integritat territorial.

El primer missatge a la nació que ha fet Turtxínov ha estat dedicat a Europa: "La nostra prioritat és tornar al camí de la integració europea, on va començar la lluita per Maidan. Hem de tornar a una família de països europeus i entendre la importància de les relacions amb la Federació Russa. Hem d'estar preparats per construir relacions, de nou, en un context de bon veïnatge."

La situació del país

La cap de la diplomàcia europea, Catherine Ashton, viatjarà al país per mediar entre les dues parts.

Preocupa molt la comunitat internacional la integritat del país i també la dels mateixos ucraïnesos. Els territoris prorussos estan en contra de les posicions europeistes liderades per Kíev. En algunes ciutats hi ha hagut enfrontaments entre les dues faccions, clarament oposades.

A la localitat de Kertx, per exemple, una manifestació prorussa ha decidit treure la bandera ucraïnesa de l'edifici de l'ajuntament, davant de la indignació d'un grup de proeuropeistes.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut