Mapa de les delegacions de la Generalitat a l'exterior
Mapa de les delegacions de la Generalitat a l'exterior
Barcelona

Ofensiva de la Generalitat per garantir el vot dels catalans a l'estranger el 27-S

El govern català denuncia que el dispositiu actual de vot per correu és ineficient i ha intensificat els canals d'informació

RedaccióActualitzat

La Generalitat vol que el vot dels catalans a l'estranger no sigui una odissea, com en les últimes eleccions. El govern, que no té competències en aquest camp, ha demanat al Ministeri d'Exteriors i a Correus que garanteixin que es podrà votar des de l'estranger. L'executiu ha enviat una carta al ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, i als responsables de Correus.

Dels 5 milions i mig de catalans que poden votar al setembre, 196.000 són fora. A les anteriors eleccions catalanes, menys d'un 7% va votar. "És una xifra escandalosament baixa que en molts casos es va produir per ineficiència; no ens agradaria que es repetís aquesta vegada", ha assegurat Roger Albinyana, secretari d'Afers Exteriors del govern.

La normativa actual que regula el vot a l'estranger requereix molts tràmits. Això provoca que molts catalans residents a l'exterior no arribin a temps per exercir el dret a vot.

El govern català ha començat una mobilització per informar sobre els tràmits i terminis existents als catalans a l'exterior a través de casals catalans, associacions i xarxes socials. Aquesta setmana es feia públic el web parlament2015.cat i tot el nou dispositiu electoral, on es posa el focus precisament en els catalans que viuen arreu del món.

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) també ha posat en marxa el web votexterior.cat, on s'expliquen els passos per exercir el dret a vot i on també hi ha oberta una bústia de consultes.

Els catalans que viuen a l'estranger tenen temps fins al 29 d'agost per demanar el vot per correu.

Anar al contingut