La Llagosta, Vallès Oriental

Ocupen un edifici nou de la Llagosta uns dies abans que els compradors hi vagin a viure

Un grup de joves han ocupat sis dels dotze pisos i es neguen a anar-se'n si no els ofereixen una alternativa

RedaccióActualitzat

Un grup de joves han ocupat sis pisos nous a la Llagosta que estaven a punt de vendre's. Es neguen a anar-se'n si no els ofereixen una alternativa.

És un edifici nou de dotze habitatges propietat d'un banc que els té compromesos amb una dotzena de famílies de la Llagosta. Aquest dimarts, pocs dies abans de formalitzar la compravenda i que les famílies hi anessin a viure, els joves van ocupar sis pisos.

 

El banc, encara propietari del bloc, no ha presentat denúncia contra els okupes, i està intentant mediar-hi. Per la seva banda, l'Ajuntament de la Llagosta ha condemnat l'ocupació il·legal i ha ofert suport jurídic a les famílies afectades.

Mentrestant, els okupes entren i surten sense problemes de l'edifici, i els legítims propietaris s'ho han de mirar sense poder fer res a part de queixar-se.

Sergio Alcaina: "El dia 20 de març entràvem i ara m'he quedat al carrer, bé, a casa del sogre, però m'he quedat amb totes les caixes plenes amb el que tenia al pis de lloguer i sense res."

Josep Martínez: "Som gent de classe treballadora, gent amb fills, que ens ha costat moltíssim accedir al crèdit per poder entrar, gent que fins i tot ha hagut de demanar 3.000 euros que li faltaven a un familiar, i resulta que ve aquesta gent i diu: 'Mira, doncs nosaltres et passarem al davant, i gratis.'"

 

Per la seva banda, els joves que han ocupat els pisos il·legalment exigeixen alguna solució alternativa per accedir a marxar. És el cas de José Luis Córdoba, que té intenció d'esgotar el procediment judicial.

"Jo me n'aniré si el banc troba una solució per a mi, un lloguer social, que és el que busco. Però, si el jutge em fa fora, me n'hauré d'anar."

Aquest dijous al vespre, hi van anar els Mossos, però no pas per fer-los fora, sinó perquè ells mateixos els havien trucat, amb l'argument que els legítims aspirants a propietaris els molestaven. Per si de cas, però, no van obrir la porta als Mossos, que van acabar marxant.

 

Alarma de nit

Aquest divendres, el propietari de l'edifici, el BBVA, hi ha fet anar un serraller per poder comprovar si s'havia ocupat un altre pis. Dijous va saltar una alarma. Finalment, però, el pis no ha estat ocupat.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut