Pancarta de la tancada a la seu del Districte de l'Eixample
Pancarta de la tancada a la seu del Districte de l'Eixample
Barcelona

Ocupen la seu del Districte de l'Eixample per denunciar l'especulació

El veïns demanen que l'Ajuntament defensi els drets dels llogaters

RedaccióActualitzat

A Barcelona, veïns dels edificis de Roger de Flor, 209, i d'Entença, 151, han ocupat temporalment la seu del Districte de l'Eixample per denunciar que els nous propietaris dels dos blocs d'habitatges els fan fora dels pisos per l'especulació immobiliària.

Les protestes van començar fa gairebé un any, quan va morir la propietària de la finca i van intuir que els hereus volien vendre el bloc a un fons d'inversió.

Els veïns, que han rebut el suport del Sindicat de Llogaters, expliquen que fa més d'un any que estan "en peu de guerra". Expliquen que el pla especulatiu afecta vint famílies que "s'han negat a marxar de casa seva i són amenaçades amb demandes civils per acabament de contracte i dues demandes penals".

Davant d'aquesta situació, els veïns han demanat a l'Ajuntament una implicació real i que es posicioni a favor dels llogaters i en defensi els drets. Demanen que l'Ajuntament actuï com a mediador i exigeixen a la propietat la retirada de les demandes legals.

Óscar Quiroga, un dels veïns afectats de l'edifici de Roger de Flor, demana que els polítics els ajudin a resoldre el problema de l'habitatge.

"Crec que els polítics són escollits per servir el poble, i el poble el que demana és que emprenguin accions, que ens ajudin d'una vegada amb aquest tema de l'habitatge"

L'acció de protesta, que ha sumat una trentena de persones, ha tingut el suport del Sindicat de Llogaters. Junts han aconseguit ser rebuts pel conseller del districte, que ha compromès l'Ajuntament a atendre la reclamacions dels veïns i a mediar per buscar solucions entre els llogaters i les societat propietàries dels edificis.

 

Anar al contingut