Octavi Centelles en una imatge d'arxiu
Octavi Centelles en una imatge d'arxiu
Barcelona

Octavi Centelles s'oposa al trasllat de l'arxiu fotogràfic del seu pare a Catalunya

Octavi Centelles no vol que l'arxiu del seu pare es traslladi a Catalunya. A través d'una carta enviada a la Conselleria de Cultura, un dels dos fills del fotògraf català Agustí Centelles remarca que el fons del seu pare s'ha de quedar "únicament i exclusivament" a la seu del Centre Documental de la Memòria Històrica de Salamanca.

Actualitzat
Octavi Centelles ha respost amb contundència a les declaracions del conseller Ferran Mascarell de fa uns dies, en què apuntava la possibilitat que l'arxiu tornés en un futur a Catalunya.

A través d'una carta enviada a la Conselleria de Cultura, el fill de Centelles s'ha mostrat inflexible i ha assegurat que el contracte de compravenda signat amb el Ministeri a finals del 2009 estipula explícitament la permanència del fons fotogràfic a Salamanca, "per facilitar l'estudi a tots aquells investigadors que vulguin accedir al contingut".

Segons Centelles, en el contracte que es va signar "queda molt clar que sense l'acord dels dos germans és impossible que es retorni res a cap administració ni local ni autonòmica".

En aquest sentit, Octavi Centelles ha remarcat que l'obra del seu pare "està per sobre dels interessos partidistes" i s'ha mostrat convençut que la Generalitat únicament s'ha interessat per l'obra del fotoperiodista quan ha passat a formar part del Centre Documental de la Memòria Històrica. Una situació que ha assegurat que no entén "si no és que està basat en l'apropiació partidista dels errors del govern de CiU durant dècades, o d'intentar superar els errors recents del tripartit".

Finalment, l'hereu del fotogràf ha assegurat que "no ha de molestar a ningú que el fons de Centelles sigui a Salamanca, perquè està a l'abast de tothom" i ha volgut deixar clar que, de moment, cap representant de l'administració catalana s'ha posat en contacte amb ell.

Precisament els hereus legals de Centelles van anunciar la venda de l'arxiu històric al Ministeri de Cultura, després de mesos de discrepàncies i malentesos amb el govern de la Generalitat.
Anar al contingut