Madrid

Ocaña referma la xifra 9.000 milions addicionals per repartir a les autonomies

El secretari d'Estat d'Economia, Carlos Ocaña, ha anunciat que dimecres que ve es reunirà el Consell de Política Fiscal i Financera per aprovar els objectius de l'estabilitat pressupostària i el dèficit, fixat en el 2% per a les comunitats el 2010. Ho ha assegurat en la presentació de la liquidació autonòmica i fiscal corresponent al 2007. Sobre el nou model de finançament, Ocaña ha dit que no es preveu tractar la qüestió en aquesta reunió, tot i que no ha descartat "que s'hi suscitin qüestions relacionades". Ja ha avançat, però, que la xifra dels 9.000 milions es manté.

Actualitzat
El secretari d'Estat d'Hisenda, Carlos Ocaña, ha assegurat que "abans del 15 de juliol" el Consell de Política Fiscal i Financera es reunirà per tractar la qüestió del nou model de finançament autonòmic. Abans, dimecres que ve, el Consell es trobarà per parlar dels objectius d'estabilitat pressupostària. Ocaña ha admès, però, que el finançament podria sortir a la conversa aquest mateix dimecres.

També sobre el nou finançament, el secretari d'Estat d'Economia ha refermat la xifra de 9.000 milions d'euros com els recursos addicionals que el govern central està disposat a repartir entre totes les comunitats autònomes.

110.000 milions d'euros el 2007


Els recursos de les comunitats autònomes van superar els 110.000 milions el 2007, segons ha explicat el secretari d'Estat d'Economia, que ha afegit que la xifra representa un augment del 3,9% respecte de l'any anterior. Ocaña, que ha presentat la liquidació autonòmica i fiscal corresponent a aquell any, també ha ressaltat que des que es va posar en marxa el sistema de finançament actual, el 1999, les autonomies han vist augmentar els seus ingressos, de mitjana, un 101,2%.

Pel que fa als recursos en l'àmbit local, el secretari d'Estat d'Economia ha explicat que van rebre el 2007 16.194 milions d'euros, cosa que suposa un increment del 6,86% respecte del 2006. Ocaña ha recordat que en aquest període l'economia espanyola va tenir una evolució "espectacular".
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut