La filla de la víctima repassant la querella davant les càmeres de TV3.
La família de la víctima es va querellar contra el gerent i el cap de Neurocirurgia del Vall d'Hebron.
Barcelona

Obren una investigació per la mort de la pacient que va passar per 4 hospitals en 65 hores

La justícia ha admès a tràmit la querella dels familiars de la dona que va morir el 16 de setembre a causa d'un vessament cerebral i després d'haver recorregut 4 hospitals en 65 hores. La titular del jutjat d'instrucció número 9 de Barcelona ha acceptat obrir una investigació pels fets. La querella va en contra del gerent de l'Hospital Vall d'Hebron, de Barcelona, i del cap del servei de neurocirurgia del centre. No se'ls acusa de negligència, sinó de vulnerar el dret constitucional de la pacient a rebre atenció sanitària.

RedaccióActualitzat
Els familiars acusen l'hospital de no poder intervenir la víctima perquè la màquina que necessitaven estava espatllada. El cas es va saber en plena campanya electoral i enmig de la polèmica per les retallades sanitàries. Els responsables de l'hospital de la Vall d'Hebron, en canvi, desvinculen els fets dels ajustaments pressupostaris.

Carmen Mesa, que tenia 65 anys i era veïna de Tossa, va passar per l'hospital de Blanes, el Trueta de Girona, la Vall d'Hebron i el Clínic de Barcelona abans de morir a conseqüència d'un aneurisme.

Segons la querella, la dona va arribar la matinada del 7 de setembre a l'hospital de Blanes, on la van derivar al Trueta. Allà van confirmar que tenia una hemorràgia cerebral i que l'havien d'operar urgentment, motiu pel qual la van enviar a la Vall d'Hebron.

L'endemà, quan ja l'havien sedat, era a la planta de quiròfans i després d'unes quantes hores d'espera, els metges van informar a la família que no la podien operar perquè no hi havia cap sala disponible.

L'operació es va endarrerir dues vegades i, després que els familiars es queixessin, la dona va ser traslladada al Clínic, on la van operar 65 hores després d'haver començat el periple hospitalari. El 10 de setembre va tornar a la Vall d'Hebron, on va quedar ingressada i, finalment, va morir el dia 16.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut