Nova Zelanda

Obren una caixa de whisky que duia un segle enterrada sota el gel antàrtic

La caixa té, en el seu interior, 11 ampolles i ha estat un segle soterrada a 30º graus sota zero sota el gel antàrtic. El whisky, que ha estat extret amb una xeringa a través del tap, està en molt bones condicions. Una destil·leria irlandesa ja ha demanat clonar-lo per tal de recuperar la composició i la mescla ja que la recepta s'ha perdut. La curiosa caixa va ser descoberta, el 2006, per dos arqueòlegs de Nova Zelanda.

Actualitzat
Fa unes setmanes que va començar, en aquest museu de Nova Zelanda, el procés de descongelació de la caixa i de les ampolles de whisky de la marca McKinlay & Co que, segons sembla, havien format part de l'expedició de l'explorador irlandès Ernest Shackleton que es va entestar a ser el primer home a trepitjar el pol sud i que va fracassar en els dos intents que va fer els anys 1907 i 1909. Les ampolles estaven curosament protegides amb paper i palla.

Els arqueòlegs de Nova Zelanda que han estat analitzant la troballa creuen que el whisky hauria estat destil·lat entre els anys 1896 i 1897. Malgrat l'aventura, les ampolles d'alcohol es trobaven en perfecte estat i han suportat la descongelació. El whisky es veu que és excel·lent ja que se n'ha extret una petita mostra a través del tap de suro. Tal com obliga l'acord al qual van arribar els 12 països que administren l'Antàrtida, la caixa tornarà al lloc en el qual va ser descoberta fa quatre anys.

La destil·leria Whyte & Mackay, que distribueix la marca McKinlay, ja ha manifestat el seu interès per analitzar la mescla per tal de duplicar-la. No hi ha la recepta original.


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut