La majoria de productes que comprem en un supermercat estan envasats en plàstic
La majoria de productes que comprem en un supermercat estan envasats en plàstic
Amsterdam

Obren en un súper d'Amsterdam el primer passadís de productes lliures de plàstic

700 productes substitueixen el plàstic dels envasos per biomaterial o altres alternatives reciclables com vidre, cartró o alumini

Actualitzat

Els clients d'un supermercat de productes ecològics d'Amsterdam disposa des d'aquest divendres del primer passadis amb productes lliures de plàstic en els seus embolcalls.

 

 

La cadena holandesa Ekoplaza és la primera a organitzar el seu comerç pels productes que eviten utilitzar el plàstic en paquets, ampolles i altres envasos. Els productes que es troben en aquest passadís estan envasats amb biomaterials compostables. La iniciativa es pretén estendre als 74 establiments de la cadena i exportar la idea arreu d'Europa.

 

La mateixa empresa es preocupa per investigar i trobar materials i alternatives als envasos de plàstic. La filosofia de l'empresa és no només oferir productes ecològics, sinó que cap residu malmeti el medi ambient.

"A través de biomaterials compostables innovadors hem trobat una alternativa ecològica als embalatges plàstics. Amb l'Ekoplaza LAB fem el primer pas, amb el qual contribuïm junts a un món saludable sense plàstic."

"En col·laboració amb el grup d'acció ambiental A Plastic Planet del Regne Unit, hem desenvolupat l'Ekoplaza LAB. Esperem que altres supermercats als Països Baixos i el Regne Unit segueixin ràpidament els nostres passos."

 

 

 

#PaísesBajos. En la cadena de supermercados holandesa @Ekoplazabio, los compradores podrán elegir entre más de 700 productos sin plástico, todos disponibles en un mismo pasillo, en medio de una creciente preocupación mundial sobre el daño que los desechos plásticos están teniendo en los océanos, hábitats y cadenas alimentarias, y en un momento en el que los activistas están luchando por que todos los supermercados ofrezcan un pasillo libre de este material.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Lee más sobre esta iniciativa en nuestra edición. The Objective, el mundo en foco. Link en bio.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Foto: Ekoplaza⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #theobjective #plasticos #contaminacion #sostenibilidad #ekoplaza #holanda #supermercados #sostenibles #consumoresponsable #consumosostenible #elmundoenfoco #periodismo #journalism #news #noticias #actualidad #españa #instagram

A post shared by The Objective (@theobjective_es) on

 

De moment ofereixen 680 productes i demostren que l'aigua o el menjar es pot comecialitzar sense utilitzar el plàstic.

"L'envàs de plàstic al voltant de l'alimentació i la beguda només és útil durant uns dies, després de tot això han tingut un impacte devastador al nostre planeta durant segles."

 

L'alternativa al plàstic

El món utilitza més d'1 milió d'ampolles de plàstic cada minut, principalment per a l'aigua potable. Menys del 9 per cent d'aquestes ampolles es reciclen. El plàstic necessita més de mil anys per desaparèixer de l'ecosistema i actualment és la causa de contaminació de mars, la mort d'animals i muntanyes de residus que generen un greu problema al món.

 

 

Molts aliments estan envasats en bosses de plàstic i en aquest passadís també els trobem, però el que semblen bosses de plàstic no ho són.

"Hi ha moltes alternatives al plàstic i n'hi haurà encara més. Penseu en el vidre, l'alumini, el paper i el biomaterial. El biomaterial  és totalment compostable i fet a partir de fibres vegetals, pasta de fusta, cel·lulosa o àcid làctic."

El biomaterial està format per diferents capes. Cada capa està feta de material compostable, com la fibra de fusta o l'àcid làctic del sucre de canya, i es pot reciclar amb residus orgànics. En 12 setmanes aquest material està totalment compostat. Fins i tot als envasos de vidre se'ls ha substituït el plàstic del precinte per aquest nou material.

ARXIVAT A:
Medi ambient
Anar al contingut