Ciutat de Mèxic

Obrador convoca els seus seguidors a una marxa nacional pacífica per la democràcia

El candidat de l'esquerra mexicana, Andrés Manuel López Obrador, ha reunit aquesta nit desenes de milers de persones al Zócalo de Ciutat de Mèxic per protestar contra els resultats oficials dels comicis. Obrador, que va perdre per poc més de cinc dècimes enfront del seu rival, el conservador Felipe Calderón, ha denunciat frau en el procés electoral i ha reiterat que portarà als tribunals els resultats. Ha acusat l'encara president, Vicente Fox, de liderar un complot en contra d'ell i ha fet una crida als seus seguidors a protagonitzar una gran marxa nacional per la democràcia.

Actualitzat
Més de 200.000 persones han omplert la plaça del Zócalo de Ciutat de Mèxic per escoltar les paraules d'Andrés Manuel López Obrador. El candidat d'esquerres, que va perdre les eleccions presidencials per un estret marge, havia convocat els seus seguidors per denunciar les irregularitats del procés electoral.

Aclamat per la multitud groga, color que identifica el Partit de la Revolució Democràtica que representa, López Obrador ha assegurat que els comicis, en què va vèncer el conservador Felipe Calderón amb un avantatge de tan sols 0,57 punts, van ser fraudulents i ha anunciat que impugnarà els resultats. El candidat del PRD vol que el tribunal Electoral del Poder Judicial de la Federació faci un recompte "vot per vot" dels comicis del 2 de juliol. El tribunal mexicà té temps fins a principis de setembre per resoldre les demandes.

El polític mexicà, que ha descartat obrir una negociació política amb el seu rival per estudiar una possible aliança governamental, també ha afirmat que ha estat víctima d'un complot orquestrat per la dreta del país, encapçalada per Vicente Fox, l'encara president del país, que ha acusat de ser un "traïdor de la democràcia". Precisament en defensa de la democràcia, López Obrador va demanar als seus seguidors que, a partir de dimecres, facin una marxa pacífica des de tots els estats fins a la capital de Mèxic. Els seus seguidors han promès seguir-lo fins al final.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut