Mèxic

Obrador anuncia la fi de la campanya de resistència civil desfermada per un suposat frau electoral

Mèxic ha commemorat aquesta matinada la seva independència d'Espanya el 1821. El president sortint, Vicente Fox, ho ha celebrat des de l'estat de Guanajato i no des de la tradicional plaça del Zócalo de Ciutat de Mèxic davant de l'amenaça d'un complot. Això coincideix amb l'anunci de l'excandidat presidencial d'esquerres Andrés Manuel López Obrador de posar fi a la campanya de resistència civil que encapçala la denúncia d'un suposat frau electoral i que, a partir d'ara, recorrerà tot Mèxic per reforçar el moviment d'oposició.

Actualitzat
La divisió que viu Mèxic des de les eleccions presidencials del juliol ha obligat el president sortint, Vicente Fox, a traslladar la celebració del Dia de la Independència a la ciutat de Dolores de Hidalgo, a l'estat central de Guanajato.

Els serveis secrets van detectar fa tres dies l'amenaça d'una conspiració de l'esquerra radical per causar el caos, violència, i fins i tot morts, entre els milers d'assistents si la cerimònia es feia on és tradicional, a la plaça del Zócalo de la capital.

Des de fa un mes i mig, el Zócalo ha estat ocupat per l'excandidat presidencial d'esquerres Andrés Manuel López Obrador i els seus milers de seguidors, en denúncia pel que consideren frau en els comicis, que han donat la victòria al candidat oficialista, Felipe Calderón.

Coincidint amb el Dia de la Independència, López Obrador va donar per acabats els 48 dies de resistència civil pacífica i va anunciar una nova estratègia política: recorrerà tot Mèxic per reforçar el moviment d'oposició que encapçala.

L'esquerra acusa Fox de traïdor de la democràcia i qüestiona la resolució inapel·lable del Tribunal Electoral que declara Calderón nou president de Mèxic amb un avantatge d'uns 230.000 vots.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut