Barcelona

"Objectiu: un país de primera", eslògan d'ERC per a la campanya electoral

"Objectiu: un país de primera". Aquest és l'eslògan d'ERC per a aquesta campanya i és fruit de la síntesi de centenars de propostes que han fet un miler llarg de ciutadans en un procés obert. El candidat republicà per Barcelona, Joan Ridao, ha estat l'encarregat de presentar l'eslògan i ha destacat que la majoria de les aportacions de la gent incideixen en la millora de les seves condicions de vida.

Actualitzat
Els caps de llista d'ERC per a les eleccions al Congrés de les quatre demarcacions catalanes, liderats pel de Barcelona, Joan Ridao, han presentat l'eslògan que el seu partit difondrà durant la precampanya i campanya electoral, que serà "Objectiu: un país de primera". El lema l'han elaborat a partir de la participació de pràcticament 1.600 persones que, a través d'una pàgina web d'ERC, han enviat els motius pels quals volen la independència de Catalunya. Ridao ha dit que "està en joc el benestar de la gent" i que no s'hi val a "pagar impostos de primera per obtenir serveis de tercera".

Joan Ridao, acompanyat dels candidats per la demarcació de Girona, Francesc Canet; Tarragona, Lluís Aragonès, i Lleida, Jordi Ausàs, ha exigit un "tracte igualitari" respecte a les altres comunitats autònomes per part de l'estat espanyol, i ha lamentat que a Catalunya "mentre paguem impostos" encara persisteixin "problemes endèmics" com el "model de finançament espoliador" o unes "infraestructures impròpies d'un país competitiu".

El cap de cartell republicà ha assegurat que "a Madrid hi ha molta feina a fer" i s'ha proposat com a reptes per a la pròxima legislatura "obtenir no només un bon sistema de finançament" sinó també les inversions necessàries per desenvolupar les polítiques socials i les infraestructures, i per "culminar la transició democràtica i exigir respecte a les llibertats individuals, públiques i a la plurinacionalitat de l'Estat", en referència al dret a decidir sobre la independència de Catalunya.

Ridao ha assegurat que ERC està ja preparada per afrontar la batalla electoral. "Tenim les eines, les estratègies, el full de ruta i les aportacions de centenars de persones", ha dit, i ha assegurat que amb tot aquest "bagatge i patrimoni" defensarà "els interessos de Catalunya a Espanya per obtenir un país normal i de primera".
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut