Castelldefels

Oberta la investigació per determinar les causes de l'atropellament de Castelldefels

El conseller d'Interior, Joan Saura, s'ha desplaçat de matinada a l'estació de Castelldefels Platja on un tren ha atropellat una trentena de persones i n'ha provocat la mort de dotze i catorze ferits i ha anunciat que s'ha obert una investigació per determinar què ha passat exactament. En la mateixa línia, el màxim responsable de Renfe a Espanya, Teófilo Serrano, que ha anat al lloc dels fets a primera hora del matí, ha evitat pronunciar-se sobre el sinistre i ha apel·lat a la investigació oberta. Molt afectat, Serrano ha posat la companyia a disposició de les famílies. Per la seva banda, i des de Luxemburg, el ministre de Foment, José Blanco, ha donat instruccions per agilitar la investigació. Blanco, Serrano i Saura han expressat el seu condol a les famílies i han titllat de "terrible accident" els fets.

Actualitzat
El conseller Saura, que ha atès els mitjans de comunicació cap a les quatre de la matinada des de l'estació de Castelldefels Platja, ha expressat el seu condol a les famílies de les víctimes per aquest "terrible accident" i ha anunciat que s'ha obert una investigació per determinar què ha passat exactament. Se sap que les víctimes han creuat les vies, tot i poder-ho fer per un pas soterrat, per accedir a la platja on se celebrava la revetlla de Sant Joan. En aquell moment les ha sorprès un tren Alaris que circulava a gran velocitat.

Saura ha dit que l'alcalde de Castelldefels, Joan Sau, assegura que el pas soterrat està ben senyalitzat. Per això creu que la decisió de passar per les vies hauria sortit de les mateixes víctimes. Malgrat tot, Saura ha anunciat que la investigació que s'ha obert servirà per determinar-ne les causes exactes.

Pel que fa a la investigació, fonts del Ministeri de Foment han assegurat que Blanco ha donat instruccions per agilitar fins on sigui possible els treballs d'investigació necessaris per determinar les circumstàncies de l'accident. Blanco, que es troba a Luxemburg per presidir la Cimera del Consell Europeu de Transports, hauria estat tota la nit permanentment informat i avançarà el seu retorn a Espanya per anar a Castelldefels.

Blanco ha lamentat "el terrible accident" i ha expressat el condol a les famílies, com també ho ha fet el ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba.

Renfe, a l'espera dels resultats de la investigació

A primera hora del matí qui s'ha acostat fins al lloc dels fets ha estat el màxim responsable de Renfe a Espanya, Teófilo Serrano. Molt afectat per la tragèdia, Serrano ha manifestat que ara no és el moment de parlar del per què s'ha produït aquest accident. I és que, com ha recordat, hi ha una investigació oberta que ja ho determinarà. "Tot té un procediment". ha manifestat. Tot i així, el màxim responsable de Renfe creu que la investigació determinarà que es complien les normes i, en aquest sentit, "ja prendrem les accions oportunes".

Serrano ha dit també que la prioritat ara és l'atenció a les víctimes i ha donat el condol als familiars. Després de titllar l'accident de terrible, ha reiterat: "l'únic propòsit ara és posar-nos a disposició de les famílies, compartir el seu dolor, expressar la nostra solidaritat i desitjar que superin aquests moments el millor possible sent conscients que és molt difícil".

Segons alguns veïns de Castelldefels, no és la primera vegada que hi ha atropellaments en aquella estació ja que moltes persones decideixen creuar les vies en lloc d'utilitzar els passos habilitats, tant per sota com per un pas elevat accessible des d'un ascensor. En aquest sentit, la consellera de Justícia, Montserrat Tura, ha parlat d'"imprudència" de les víctimes tot i que no ha volgut concretar-ne el grau.


NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut